23 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Devils trekt Canadees aan

Nijmegen Devils heeft de 25-jarige Canadees Mike Rice aangetrokken. Het betreft een voormalige topscorer uit de Ontario Hockey League, die vorig jaar uitkwam voor Val Gardena in de tweede divisie in Italië.

Dat heeft Nijmegen Devils bekendgemaakt. Rice speelde 21 wedstrijden voor de Italiaanse ploeg, waarin hij twaalf goals en dertien assists voor zijn rekening nam. Daarmee was hij de nummer drie op de topscorerslijst voor de ploeg.

De uit Toronto afkomstige Rice speelde vier seizoenen in de sterke Ontario Hockey League. In zijn laatste seizoen was hij daar de topscorer voor de Erie Otters, waarbij hij in 67 wedstrijden 33 goals en 31 assists op zijn naam bracht. Hij was daar onder meer een teamgenoot van Carlo Colaiacovo van de Toronto Maple Leafs. Eerder in zijn loopbaan speelde hij al samen met oud-Amsterdammer Aaron van Leusen.

Ook bij de University of Western Ontario wist Rice het net makkelijk te vinden. In zijn tweede seizoen was hij daar met twaalf goals en zeventien assists in 21 wedstrijden de topscorer van de ploeg. Hij was daar een teamgenoot van oud-Eater Ryan Held. Na een kort verblijf in de East Coast Hockey League, was vorig jaar zijn eerste in Europa.

Daarmee komt de selectie van Nijmegen Devils weer enigszins op peil, na het wegsturen van Scott Goheen vorige week. Daardoor speelde Nijmegen het afgelopen weekeinde met nog maar twee Noord-Amerikaanse imports. Devils pakte afgelopen zondag het eerste punt van het seizoen na de nederlaag na penaltyshots tegen Den Haag.

Vorige week werd de komst van de Canadees Tom Yawney al aangekondigd. Deze komt mogelijk komend weekeinde voor het eerst in actie voor Nijmegen. Rice speelt op vrijdag zeker nog niet tegen Heerenveen.