Final Four2018 Den Haag Geleen Pataky glijdt op Delil 2018

9 september 201919:35

Door Joep Meijsen

Devils trekt Pataky aan vanuit Den Haag

Select 4-U Nijmegen Devils heeft de 22-jarige Slowaakse aanvaller Oliver Pataky aangetrokken. De forward speelde de afgelopen seizoenen voor Hijs Hokij Den Haag.

Devils stelt in het bericht op de eigen website dat de club al langer op zoek was naar een laatste versterking en dat de blessure voor verdediger Boris van Bergen afgelopen weekeinde in de oefenwedstrijd in Hamm dit proces heeft versneld. Dit betekent dat Pataky in de aanvalslijnen bij Nijmegen komt te spelen, terwijl Ritchie van Hulten terugschuift naar de defensie.

De uit het Slowaakse Trencin afkomstige Pataky is een voormalige jeugdinternational van zijn land die sinds enkele jaren in Nederland studeert. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor Den Haag, waar hij vorig jaar goed was voor 12 goals en 21 assists in 18 wedstrijden in Beneliga, Final Four en play-offs. Na jurryd Smid en Raymond van der Schuit is het de derde speler die vanuit Den Haag naar Nijmegen vertrekt. Volgens Den Haag was al eerder besloten niet verder te gaan met de aanvaller.

Devils meldt dat Pataky nog tenminste twee jaar in Nederland studeert en zo snel mogelijk bij de groep zal aansluiten. Devils werkte afgelopen weekeinde de eerste twee wedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen af. Komend weekend staat er een speciaal evenement rondom het vijftigjarige jubileum van de club op het programma.

Nijmegen en Den Haag ontmoeten elkaar al vroeg in het seizoen in de Super Cup om de Ron Bertelingschaal.