Jan Jarabek in actie voor Nijmegen
Jan Jarabek in actie voor Nijmegen — © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

5 juni 202006:57

Door Joep Meijsen

Devils verlengt met import Jan Jarabek

Select 4-U Nijmegen Devils heeft het contract met de Slowaakse verdediger Jan Jarabek met een jaar verlengd.

De 31-jarige verdediger kwam halverwege december naar Nijmegen als opvolger voor de snel vertrokken Finse import Henri Sandvik. Voor Nijmegen speelde hij inclusief play-offs uiteindelijk 13 wedstrijden in het door het coronavirus voortijdig afgebroken seizoen. Daarin was hij goed voor 6 goals en 28 assists.

Jarabek brengt een volle tas met ervaring mee naar Nijmegen. Voor zijn komst speelde hij twee jaar op het tweede niveau in Slowakije en voor Bad Kissingen in de Bayernliga in Duitsland. De 31-jarige Slowaak speelde daarnaast tijdens zijn loopbaan bijna honderd wedstrijden op het hoogste niveau in eigen land voor Dukla Trencin. Ook was hij in het verleden actief op het hoogste niveau in Kazachstan en Denemarken. Hij speelde onder meer ook nog een seizoen voor Hannover Scorpions in de Oberliga en op lager niveau in het Verenigd Koninkrijk.

Coach Frank Gentges: 'Jan is een verdediger die defensief en aanvallend bepaalde impulsen kan geven en die ook een zeer professionele instelling heeft. Dat verwacht ik ook van een verdediger die een import plaats inneemt. Zijn grote wapen is zijn schot dat ons, vooral bij een power-play, enorm helpt. Jan
heeft afgelopen seizoen goede prestaties laten zien en verdiend het om weer bij het team te zijn.'

Jarabek is de tweede import in de selectie voor het komende seizoen van Select 4-U Nijmegen Devils. De ploeg trok eerder de Canadese aanvaller Jesse Gabrielle aan.