5 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

Devils verlengt met Jeff Smith

Nijmegen Devils heeft het contract met verdediger Jeff Smith met een jaar verlengd. De defense werd recentelijk aan zijn pols geopereerd maar is ruim op tijd voor het nieuwe seizoen weer fit.

Smith speelde vorig jaar 43 wedstrijden voor de bekerwinnaar, waarin hij drie goals en elf assists voor zijn rekening nam en tegen 149 strafminuten opliep. De verdediger is afkomstig uit Regina in Saskatoon en speelde voor zijn komst naar Nijmegen in de East Coast Hockey League voor onder meer Phoenix, Alasa en Columbia. Ook kwam hij verschillende malen uit voor Philadelphia in de American Hockey League. Tot zijn komst naar Nijmegen speelde Smith vooral als aanvaller.

Het afgelopen seizoen liep Smith tijdens de halve finaleserie om de beker op tegen een vervelende polsblessure. Dit noopte hem tot het missen van een aantal wedstrijden, terwijl hij later maar op halve kracht kon spelen. In het ziekenhuis in Nijmegen is hij na het seizoen geopereerd, waarna een periode van herstel begon. De defense is nu nog in Nijmegen, maar keert binnenkort voor vakantie enkele maanden terug naar zijn geboortestad.