Trappers vs Essen 04092017 Bruijsten Mitch

27 december 201708:20

Door Joep Meijsen

Dinsdag roundup: Essen is Tilburg opnieuw de baas

Tilburg Trappers verloor voor de tweede keer in een paar dagen tijd van Essen Moskitos. In overtime zorgde Christoph Ziolkowski voor het winnende doelpunt. In de belgische beker waren er zeges voor Luik en Herentals

Essen Moskitos - Tilburg Trappers

Voor ruim tweeduizend toeschouwers, waaronder veel meegereisde fans uit Tilburg, klopte Essen voor de tweede keer in een paar dagen tijd de regerende kampioen in de Oberliga. Tilburg werkte in de slotperiode nog wel een achterstand van twee doelpunten weg via goals van Parker Bowles en Mitch Bruijsten, maar moest uiteindelijk in extra tijd buigen voor het team van Frank Gentges, waarbij de winnende goal werd gescoord door Christoph Ziolkowski.

Nadat de openingsperiode in evenwicht was afgesloten op 1-1, met een Tilburg doelpunt van Kilian van Gorp, liep Essen in de tussenperiode uit naar een 4-2 voorsprong. Ryan Collier nam de enige Trappers-goal in deze periode voor zijn rekening. Tilburg verkleinde de achterstand al vroeg in de derde periode en slaagde er in de slotfase van de wedstrijd met de doelman van het ijs erin om via Mitch Bruijsten de gelijkmaker te forceren.

Rivaal Icefighters uit Leipzig won met 4-3 in eigen huis van Saale Bulls Halle en komt daarmee in punten weer gelijk met Tilburg in de reguliere competitie van de Oberliga. Morgen volgt de slotdag, waarna de splitsing van de competitie wordt doorgevoerd als aanloop naar de play-offs. Tilburg sluit af met een thuiswedstrijd tegen Herne, terwijl Leipzig een uitwedstrijd in Duisburg op het programma heeft staan.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Chiefs Leuven - Luik Bulldogs

Een treffer dertien minuten voor tijd van Axl Milpas bezorgde Luik een waardevolle uitoverwinning in Leuven in de halve finales van de Belgische beker., 3-4. Marco Piro, Jeffie Versin en Oscar Delbrassine verzorgden de productie namens de ploeg uit de Belgische universiteitsstad. Jordan Paulus, Nicholas Rivait en Yoren De Smet scoorden de overige goals namens Luik.

Hyc Herentals - Antwerp Phantoms

Herentals boekte in eigen huis een 7-5 overwinning in de andere halve finale van de Belgische beker op Antwerp Phantoms. Shawn Hulshof had twee goals en een assist namens de thuisploeg. Lukasz Bartek scoorde liefst vier keer voor Antwerpen, maar dat was nog niet genoeg om zijn ploeg de winst te bezorgen.