Eaters logo 465x310

26 juni 200900:00

Door [email protected]

Dolgy tekent bij Geleen

Jason Dolgy zal komend seizoen de kleuren van Geleen Eaters dragen. De 24-jarige Canadese forward werd afgelopen seizoen met zijn team kampioen in de All-American Hockey League (AAHL).

Dat maakte Geleen vandaag bekend. De AAHL is een lagere professionele liga in het midwesten van de Verenigde Staten, waarin veel oud-college spelers uitkomen. De liga is vergelijkbaar met de bekendere SPHL. Spelers hopen zich vaak op te werken tot de betere profliga's als de CHL, IHL en ECHL.

Dolgy scoorde afgelopen seizoen voor de Chi Town Shooters 20 goals en voegde 41 assists aan toe in 36 reguliere wedstrijden. Daarmee eindigde hij eerste in assists en tweede in punten in zijn team. In de playoffs zette hij nog drie goals en acht assists in zeven wedstrijden op zijn naam.

De 183cm lange, 82kg zware forward speelde daarvoor vier jaar collegehockey bij Brockport in de SUNY-conference van de NCAA Div III. In die vier seizoenen kwam hij tot 8 goals en 11 assists in 76 wedstrijden.

In de zomer van 2008 maakte Dolgy nog deel uit van het trainingskamp van de Flint Generals, dat uitkomt in de IHL. Hij haalde het team niet en kwam terecht bij de Twin City Cyclones in de SPHL. Ook daar haalde hij het team niet, waarna hij een aanbieding kreeg om in de AAHL te spelen.

Dolgy is de derde aangekondigde import van Geleen. Eerder al stelde de ploeg goalie Sami Heinonen en verdediger Adam Blanchette voor. William den Ridder, Rowan Delil en Quentin Cuijpers zjin de backups voor Heinonen. Jeffrey van Iersel en Dennis ten Bokkel komen over van Tilburg, terwijl Nick Verschuren de overstap maakte vanuit Eindhoven.