Tilburg Herne 2017 Nagtzaam schiet

29 december 201710:01

Door Joep Meijsen

Donderdag roundup: Trappers sluit af met zege

Tilburg Trappers heeft de reguliere competitie in de Oberliga afgesloten met een 7-4 overwinning in eigen huis op Herne. In België plaatste Herentals zich als eerste voor de bekerfinale.

Tilburg Trappers - Herner EV

Tilburg Trappers heeft de eerste fase van het seizoen in de Oberliga afgesloten met de eerste plaats op de ranglijst. Het team van Bohuslav Subr won voor 2575 toeschouwers in eigen huis met 7-4 van Herner EV. Rivaal Icefighters Leipzig ging met 5-2 onderuit in Duisburg, waardoor Trappers met 62 punten uit 26 wedstrijden de zogenoemde hauptrunde van de Oberliga Nord afsluit als nummer één. Tilburg verloor slechts vier wedstrijden.

Trappers zag Herne in de slotfase nog terugkomen van 5-2 achter tot 5-4, maar stelde uiteindelijk toch de winst veilig. Nardo Nagtzaam had twee goals voor Tilburg, terwijl Ivy van den Heuvel en Brock Montgomery een goal en twee assists op hun naam brachten. Ook Kevin Bruijsten, Reno de Hondt en Danny Stempher kwamen tot scoren voor de regerende kampioen in de Oberliga.

Veel tijd om te genieten van de eerste plaats in de hoofdronde heeft Tilburg niet. De Meisterrunde met de top zeven in de Oberliga begint morgen al. Trappers stapt dan in de bus richting Hannover voor een duel tegen de lokale Scorpions, die de reguliere competitie afsloten op de zesde plaats. Zij wonnen hun laatste wedstrijd in Rostock met 3-5.

Trappers Herne 2017 kans Tilburg

Hyc Era Renomar Herentals - Antwerp Phantoms

De eerste bekerfinalist in de Belgische cupfinale is bekend. Herentals won donderdag ook het tweede duel in de halve finaleserie tegen Antwerpen. De uitwedstrijd in Antwerpen werd met 2-5 gewonnen. Shawn Hulshof scoorde twee keer en nam ook twee assists voor zijn rekening. Mitch Morgan had een goal en drie assists, terwijl ook Emiel Goris en Ben Vercammen tot scoren kwamen voor vierhonderd toeschouwers. Patrick van Noten en Lukasz Bartek warne de doelpuntenmakers namens Antwerpen.