Lions highfive bench 1314

8 juli 201418:45

Door Joep Meijsen

Dordrecht blijft op hoogste niveau

Dordrecht Lions speelt komend seizoen opnieuw in de Eredivisie. Het bestuur van de club heeft voldoende vertrouwen dat er met een verantwoorde begroting aan het nieuwe seizoen kan worden begonnen.

Daarmee lijkt er komend seizoen met zes teams in de Eredivisie gespeeld gaan worden. Tilburg, Heerenveen en Herentals waren al zekerheden, terwijl afgelopen week Geleen en Eindhoven lieten weten dat er een licentie is behaald om op het hoogste niveau te mogen spelen. Dordrecht had hiervoor uitstel aangevraagd en gekregen van de licentiecommissie. Den Haag blijft een vraagteken, maar zou de zevende club kunnen zijn.

'Op dit moment is er voldoende vertrouwen om een verantwoorde begroting te kunnen maken. Na het eerste seizoen eredivisie is er voldoende maatschappelijk draagvlak ontwikkeld waardoor er in de Drechtsteden ook meer aandacht is voor ijshockey', zo schrijft het bestuur van Dordrecht in een verklaring aan de media.

De club gaat verder met Alexander Jacobs als hoofdcoach. Ook de rest van de technische staf blijft ongewijzigd. In de loop van de zomer moet er meer duidelijkheid komen over de samenstelling van de spelersgroep en de wijzigingen in de organisatie.