13 november 200700:00

Dordrecht blijft verrassen

Dordrecht Lions nam dit weekend de tweede plaats over in de Eerste Divisie. De Lions versloegen Tilburg in overtime en wonnen thuis eenvoudig van Zoetermeer. Koploper Utrecht had een overtime nodig om Heerenveen te verslaan.

Dordrecht Lions boekte een knappe zege op vrijdagavond in en tegen Tilburg Voor 150 toeschouwers in Stappegoor versloeg de ploeg van coach Richard de Wilde de thuisploeg met 5-6. Tilburg kwam sterk uit de startblokken en nam direct een 2-0 voorsprong dankzij goals van Robbert Marcelis en Joep Andries. De Lions wisten snel te reageren en kwamen in de zesde minuut op 2-1 door de aansluitingstreffer van Jasper Busink.

Aan het begin van de tweede periode bracht Joep Andries met zijn tweede goal van de avond Tilburg op een 3-1 voorsprong. Daarna was het echter de beurt aan Dordrecht. Een uitstekende tweede periode leverde de bezoekers drie goals op. Jeroen Beulink, Robin van Rijswijk en Robin Hageman bezorgden Dordrecht een 3-4 voorsprong na veertig minuten.

De wedstrijd leek beslist te worden in de 45e minuut. Van Rijswijk schoot Dordrecht naar 3-5 en deze marge bleef lang in stand. Een slotoffensief van Tilburg zou uiteindelijk toch nog een overtime opleveren. Zeven minuten voor tijd verkleinde Robbert Marcelis de marge naar Ă©Ă©n goal en in de allerlaatste minuut bracht Robbert Maas beide partijen op gelijke hoogte. De goal van Maas werd gescoord zes veldspelers aangezien goalie Marcel den Hartog al vroegtijdig naar de kant ging voor extra stootkracht.

De Lions grepen in de overtime alsnog de winst. Na bijna twee minuten spelen scoorde Jeroen Beulink op aangeven van Willy Schut de winnende treffer.

Een dag later nam Dordrecht het op tegen Zoetermeer Panters. De Panters maakten het Dordrecht lang moeilijk maar verloren hun hoofd en de wedstrijd in de tweede periode. Na twintig minuten stonden beide ploegen op gelijke hoogte: 2-2. Danny Bood en Pascal van de Velde scoorden voor Zoetermeer terwijl Jeroen Beulink met twee goals productief was voor de thuisploeg.

In de tweede periode ging het mis voor Zoetermeer. De ploeg verloor Danny Bood en Pascal van de Velde. Bood kreeg een match penalty na een kopstoot en van de Velde mocht het ijs verlaten na een buttending. Niels Leeuwenkamp had Zoetermeer aan het begin van de periode nog op een 2-3 voorsprong gebracht. Mede door de vele powerplays wist Dordrecht de achterstand om te buigen. John Kolen en Joop Visser zorgden voor de 4-3 voorsprong.

Dordrecht wist in het laatste bedrijf de zege veilig te stellen. Treffers van Ferdinand de Man en Robin van Rijswijk bepaalden de eindstand op 6-3 in het voordeel van de Lions.

Door deze dubbele zege klimt Dordrecht naar de tweede plaats met achttien punten uit acht duels. Tilburg zakte naar de derde plaats maar heeft wel Ă©Ă©n verliespunt minder met dertien punten uit zes wedstrijden.

Utrecht morst punten

Utrecht Dragons wist voor het eerst dit seizoen niet de volle drie punten te behalen. In Friesland had de ongeslagen koploper een verlenging nodig om de Flyers af te schudden. De bezoekers uit de Domstad kwamen in de zevende minuut op een 0-2 voorsprong na goals van Elroy Broos en Bart van Roosmalen. De ploeg van coach Chris Eimers wist echter nog langszij te komen in de eerste periode dankzij treffers van Jaap Kroon en Sander Dijkstra.

In de tweede periode nam Utrecht wederom een marge van twee goals via John Versteeg en Juraj Fodrek. In de laatste minuut produceerde Sander Dijkstra echter de belangrijke aansluitingstreffer voor de Friezen. Diezelfde Dijkstra was ook verantwoordelijke voor de game-tying goal na vijf minuten spelen in de derde periode.

Het leverde Heerenveen echter niet meer op dan een punt want in de verlenging profiteerde Utrecht optimaal van een straf tegen Eric Dijkstra. Voormalig international Maarten de Groot noteerde de winnende goal.