Trappers nichols stare 1213

27 mei 201316:57

Door Joep Meijsen

Dordrecht haalt eerste versterkingen

Dordrecht Lions heeft de eerste twee imports vastgelegd. Don Nichols maakt de overstap vanuit Tilburg, terwijl Dan Koudys overkomt uit het Amerikaanse college-ijshockey. International Joy Turpijn wisselt Amsterdam in voor Dordrecht.

Dat maakt Lions bekend op de eigen Facebook-pagina. De 23-jarige Dan Koudys speelde de afgelopen vier jaar voor Bentley University in de hoogste Amerikaanse college-competitie. In 133 wedstrijden daar was hij goed voor 24 goals en 33 assists. Voor zijn overstap naar de universiteit speelde Koudys, wiens broer Joey in Duitsland speelde de afgelopen jaren, op lager jeugdniveau in Canada. Hij is afkomstig uit Grimsby in Ontario.

Don Nichols heeft in Dordrecht Lions zijn vierde Nederlandse club gevonden na Tilburg, Heerenveen en Den Haag. Afgelopen jaar was hij in 36 wedstrijden in de reguliere competitie goed voor negen goals en 22 assists. In de play-offs voegde hij hier nog een goal en drie assists in zes wedstrijden aan toe. De 34-jarige verdediger uit Nova Scotia was daarvoor twee jaar actief op het tweede niveau in Italië. Met Nichols haalt Dordrecht één van de meest ervaren verdedigers in Nederland binnen.

De 24-jarige Joy Turpijn is de derde speler van Amsterdam die onderdak vindt bij een andere club in de Eredivisie. In twintig wedstrijden had hij vorig jaar 1 goal en 5 assists voor de hoofdstedelijke formatie. Door blessureleed miste hij het tweede deel van de competitie. Daardoor kon hij ook niet mee met het Nederlands team naar Bietigheim-Bissingen en Donetsk. Daarvoor had de uit Zoetermeer afkomstige voormalige aanvaller net een vaste plek veroverd in de nationale ploeg.

Eerder maakte Dordrecht ook al bekend een belangrijk deel van de eigen kern van vorig seizoen te hebben vastgelegd. Het gaat daarbij om de aanvallers Jasper Busink, Danny Donders, Willy Schut, Ramon van Waardenburg, Valentijn Scheffe, Dion van 't Hof en Jeroen van den Broek. Ook verdedigers Bram van Uden, Tim Donders, Bart Vink en Mitchel Riedijk maken de overstap naar de Eredivisie. De ploeg staat onder leiding van Alexander Jacobs.

Na het kampioenschap in de Eerste Divisie van vorig jaar sprak Dordrecht uit in principe de overstap naar de Eredivisie te willen maken. De ploeg heeft met Nichols en Koudijs nu twee van de maximaal vijf buitenlanders vastliggen.