4 februari 200800:00

Dordrecht naar play-offs

Het seizoen voor Dordrecht Lions kan niet meer stuk. Dordrecht is door een klinkende 7-1 zege tegen Eindhoven IJsbrekers verzekerd van de derde plaats. Heerenveen moet nog even wachten na de krappe 7-4 nederlaag in en tegen Utrecht.

Dordrecht - Eindhoven

De eerste halve finale van de play-offs is al bekend. Tilburg Trappers en Dordrecht Lions zijn na afgelopen weekeinde verzekerd van respectievelijk de tweede en derde plek. Dordrecht won eenvoudig met 7-1 van Eindhoven en plaatste zich daarmee voor het eerst sinds 2003-2004 voor de play-offs. Vorig jaar eindigde Dordrecht nog troosteloos op de laatste plaats met slechts zeven punten.

Trainer Richard de Wilde was afgelopen zaterdag daarom een tevreden man. Zijn ploeg besliste na één periode al de wedstrijd tegen Eindhoven. Na twintig minuten nam Lions al een 4-0 voorsprong door treffers van Don Galjaard, Robin van Rijswijk, Willy Schut en Joop Visser. Eindhoven kwam aan het begin van de tweede periode nog even terug dankzij Johnny van Putten maar uiteindelijk liep ‘Dordt' uit naar 7-1. Sirio Barone, Jasper Busink en wederom Don Galjaard waren trefzeker voor de thuisploeg.

Op basis van onderlinge resultaten kan Heerenveen Dordrecht niet meer passeren op de ranglijst.

Utrecht - Heerenveen

Utrecht lijkt onaantastbaar dit seizoen in de Eerste Divisie. Heerenveen is echter de enige ploeg die dit seizoen Utrecht in de problemen heeft gebracht. Zo ook afgelopen zaterdag op de Vechtsebanen voor het oog van 500 toeschouwers. Utrecht kwam weliswaar na vier minuten spelen op voorsprong door een powerplay goal van Maarten de Groot maar de bezoekers grepen de macht in de tweede periode. De 1-0 achterstand werd omgedraaid naar een 2-4 voorsprong na veertig minuten. Mark Schra, Jaap Kroon, Paul Kroon en Jeroen van Olphen scoorden voor Heerenveen. Boris Varga beperkte de schade voor de thuisploeg.

In de slotperiode ging het alsnog fout voor Heerenveen dat bij een zege dichtbij plaatsing voor de play-offs was geweest. Jimmy Smit en Michal Rybar trokken de stand binnen vijf minuten op gelijke hoogte: 4-4.

Vijf minuten voor tijd ging het mis in de verdediging van Heerenveen. Bart van Roosmalen profiteerde en zette Utrecht op een 5-4 voorsprong. Vlak daarna wist ook John Versteeg te profiteren van slordigheid in de Heerenveense defensie en besliste de wedstrijd. Na het doelpunt van Versteeg moest scheidsrechter de Wilde ingrijpen. Flyer Jeroen van Olphen kreeg het aan de stok met zijn eigen goalie Martijn Maghielse. Van Olphen raakte zijn goalie zelfs met de stick op de helm. Beide kemphanen mochten met een game misconduct inrukken waardoor van Olphen de wedstrijd tegen Eindhoven moet missen.

Na het tumult wist Maarten de Groot in de slotseconde te scoren tijdens de dubbele powerplay voor Utrecht.

Tilburg - Geleen

Het selectieteam van Tilburg Trappers had vrijdag geen enkele moeite met de Smoke Eaters uit Geleen. Dankzij de eclatante 11-1 zege kon Trappers op tijd beginnen met het vieren van carnaval. Robbert Marcelis, Jeffrey Melissant, Bart Meertens en Robbert Maas scoorden allen tweemaal. De overige treffers kwamen op naam van Michel van Schilt, Onur Mete en Joep Andries. Niels van Sloun redde de Geleense eer in de derde periode door goalie Danny van Rijswijk te verschalken. Tilburg kan zich nu gaan voorbereiden op de play-offs. Er is genoeg werk te verrichten aangezien tegenstander Dordrecht dit seizoen twee keer wist te winnen van de Brabanders.