Div dordrecht inside rink 1213

25 maart 201308:41

Door Joep Meijsen

Dordrecht op drempel van titel

Na een tumultueus weekeinde is Dordrecht Lions dichtbij de titel in de Eerste Divisie. De ploeg van Alexander Jacobs rekende op zaterdagavond af met Eindhoven High Techs en won een dag later al het eerste finaleduel van Groningen Bears.

Zaterdagochtend bereikten de Nederlandse IJshockeybond en Dordrecht Lions overeenstemming over het afblazen van het kort geding en enkele uren later stond de tweede wedstrijd in de halve finales al op het programma. Dordrecht had genoeg aan een overwinning om zich voor de finale te plaatsen en dat gebeurde ook met een 2-6 zege.

Mathias Person en ex-Kemphaan Jeroen van den Broek hadden ieder twee goals in die wedstrijd, terwijl ook Bart Vink en Kyle Hefferman het net achter Mike Beeren wisten te vinden. Reno de Hondt en Raymond van der Schuit namen de Eindhovense treffers voor hun rekening. Daarmee bereikte topfavoriet Dordrecht de finale om het kampioenschap in de Eerste Divisie.

Veel tijd om feest te vieren was er niet, want exact 24 uur na de start van het halve finaleduel stond de eerste wedstrijd in de finaleserie al op het programma. Tegenstander Groningen had eerder al afgerekend met Den Haag. Bijna zeshonderd toeschouwers zagen een doelpuntrijk duel dat pas in de slotperiode werd beslist in het voordeel van de thuisclub.

De koploper van de reguliere competitie in de eerste divisie liep via goals van Kyle Heffernan (2), Valentijn Scheffe en Ramon van Waardenburg uit naar een 4-1 voorsprong in de eerste dertig minuten van de wedstrijd. De tegentreffer kwam van de stick van Jolke Balt. Bears knokte echter terug tot op Ă©Ă©n goal dankzij goals van Rodney Kuiper en Kenneth Keijzer en met nog acht minuten te spelen leek de spanning terug in de wedstrijd.

Dion van ’t Hof wist echter binnen 57 seconden de marge weer te vergroten en na straffen tegen Kenneth Keijzer en Ricardo Dijkema speelde Groningen het grootste deel van de slotfase met een man minder. Mathias Person profiteerde hiervan door de eindstand op 6-3 te bepalen. Woensdagavond om half acht wordt in Groningen het tweede duel in de serie gespeeld. De eventuele derde ontmoeting in de finale om het kampioenschap in de Eerste Divisie wordt zondagavond om 19.00 uur gespeeld.