Lions versteeg celebrate smile away 1314

13 oktober 201301:15

Door Joep Meijsen

Dordrecht pakt de eerste punten

Dordrecht Lions heeft de eerste punten van het seizoen te pakken. De ploeg van Alexander Jacobs won in Eindhoven voor ruim vijfhonderd toeschouwers met 2-4. John Versteeg nam het winnende doelpunt voor zijn rekening.

Dordrecht maakt zijn comeback in de Eredivisie na een afwezigheid van vele jaren. De ploeg kwam voor het laatst in het seizoen 1996/97 uit op het hoogste seizoen. In dertig wedstrijden in de reguliere competitie en de beker werd toen slechts drie keer gewonnen. Dat totaal zou de ploeg dit jaar ruimschoots moeten gaan overtreffen.

Door de winst van Dordrecht is Eindhoven nog de enige puntloze ploeg dit seizoen. Coach Josh Mizerek was na afloop dan ook niet blij. ‘Als je in de derde periode op 2-2 staat, mag je de wedstrijd niet op deze manier weggeven. Dit is onacceptabel. Er ging vandaag erg weinig goed bij ons. Vooral de passing was matig. Als je dan toch met een goede score de slotperiode ingaat, verwacht ik meer.’

Een dag eerder had Eindhoven nog een zeer verdienstelijke wedstrijd gespeeld in Tilburg. Mizerek: ‘Daar was Deniz Mollen echt heel goed in het doel. Die heeft ons in de wedstrijd gehouden. Vandaag eigenlijk ook, want hij werd door de defensie verschillende keren behoorlijk in de steek gelaten. We trainen erop, spelers zien het op video en geven precies aan hoe ze in bepaalde situaties moeten handelen, maar in de wedstrijd gaat het toch fout. We hebben nog veel om aan te werken deze week.’

Dordrecht was tijdens grote delen van de wedstrijd de betere ploeg en het was inderdaad aan het goede keeperswerk van Mollen te danken dat de ontmoeting niet veel eerder beslist werd. Vooral Erik Vos kreeg verschillende dotten van kansen. Belangrijk verschil tussen de twee ploegen was de ervaren Don Nichols, die voor veel rust zorgde in de ploeg van Dordrecht en aanvallend voor veel impulsen zorgde.

Het was Nichols die Dordrecht na een kwartier spelen op voorsprong bracht. Clinton Pettapiece schaatste tijdens de powerplay vrijwel ongestoord het vak van Kemphanen binnen en legde de puck tijdig terug op de meegeschaatste Nichols die met een prima schot raakschoot. Minstens zo goed was het schot in de bovenhoek waarmee Joey Verreijen vroeg in de tweede periode voor de gelijkmaker zorgde.

Het was echter weer Nichols die het verschil maakte. Met nog iets meer dan vier minuten te spelen in de tweede periode bediende hij op de powerplay John Versteeg die liet zien nog altijd het instinct te hebben om op de juiste plaats te staan in de buurt van het net.

Vroeg in de slotperiode bracht Tom Marx zijn ploeg op de powerplay op gelijke hoogte. Daarmee ging de wedstrijd op een spannend slot af. Daarin liet Eindhoven echter zien ervaring tekort te komen. Eerst was het John Versteeg die met zijn tweede van de avond Dordrecht voor de laatste keer op voorsprong bracht, waarna Pettapiece met een mooie solo-actie de marge naar twee goals tilde.

Vlak voor tijd dacht Kemphanen nog de aansluitingstreffer te hebben gescoord, maar die treffer werd door Jeffrey den Ridder afgekeurd omdat er zich spelers in de crease bevonden. Zijn protest tegen die beslissing kostte Vladislavs Dobrenkijs een game-misconduct.