Nijb logo

28 maart 201309:24

Door Joep Meijsen

Dordrecht pakt titel in Eerste Divisie

Dordrecht Lions heeft ook de tweede finalewedstrijd om het kampioenschap in de Eerste Divisie gewonnen. In Groningen scoorde Ramon van Waardenburg vijf minuten voor tijd de championship winning goal.

Liefst duizend toeschouwers waren er naar de speciaal opengehouden hal in Groningen gekomen om te kijken of thuisclub Gijs Bears een derde wedstrijd kon afdwingen tegen Dordrecht Lions. Groningen gaf de fans ook hoop door in de derde periode een 0-2 achterstand weg te werken, maar enkele straffen kort na de gelijkmaker boden Van Waardenburg de kans om op de powerplay de uiteindelijk winnende goal te scoren.

Na een doelpuntloze eerste periode was het Mathias Persson, Ă©Ă©n van de drie imports in de ploeg van Alexander Jacobs, die met een dubbelslag de ban doorbrak en de meegereisde supporters hoop gaf op het kampioenschap. Via goals van Kevin Kuiper en Zahir Hup kwam Groningen echter in de derde periode weer langszij, waardoor de ontmoeting alsnog spannend werd. Na het eindsignaal van scheidrechter De Wilde was het echter Dordrecht dat als kampioen van het ijs stapte.

Voor de Dorthenaren wordt het nu kijken of de club de stap omhoog naar de Eredivisie kan maken. Dit zal ongetwijfeld ook afhangen van de ontwikkelingen in de opzet op het hoogste niveau. Dit zijn echter zaken van later zorg. Voorlopig kan Dordrecht genieten van het kampioenschap in de Eerste Divisie.