Lions koudys close home 1314

22 februari 201422:32

Door Joep Meijsen

Dordt eindigt seizoen met zege

Dordrecht Lions won zaterdagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 9-6 van Geleen. De ploeg van Alexander Jacobs doet niet meer mee aan de Larry van Wierencup, die voor de komende weken op het programma staat. Herentals bereidde zich voor op de play-offs met een 1-3 zege in Eindhoven.

Het was een doelpuntenfestijn in de met ruim vierhonderd toeschouwers bezette hal van Dordrecht. Dan Koudys had drie goals, Clinton Pettapiece twee, terwijl ook Erik Vos, Jasper Busink, Jeroen van den Broek en Valentijn Scheffe de teruggekeerde doelman Edward Noortman wisten te passeren. Laatstgenoemde oogde hier en daar wat roestig, maar de aanvallers van Dordrecht kregen vaak wel erg veel vrijheid om aan te leggen.

Eaters zag de andere teruggekeerde speler, Jeffrey Mens, al direct weer tot scoren komen. Verder waren Akim Ramoul, Mikko Palotie, Lars van Sloun en Pippo Limnell Finocchiaro succesvolg namens Geleen in een wedstrijd die gelukkig zonder incidenten verliep. In principe zijn beide ploegen nu geplaatst voor de Larry van Wierencup, met Eindhoven als derde ploeg en de topdrie uit de eerste divisie als andere deelnemers.

Dordrecht zal daar echter niet bij zijn. Na de wedstrijd bedankte de voorzitter van Dordrecht echter publiek, spelers en sponsors en kondigde aan dat het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen is geweest. De spelers vierden daarna hun eigen feestje in en rond de kleedkamer en ook coach Alexander Jacobs bevestigde dat Lions dit seizoen niet meer in actie gaat komen.

'Het is een competitie die nergens om gaat en waar ook het publiek niet warm van zal worden. Intussen lopen de kosten wel door. Het is beter voor Dordrecht om te gaan werken aan volgend seizoen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om ook dan weer in de Eredivisie te spelen, maar dan moet je de kosten nu niet verder laten oplopen. Ik hoop dat de NIJB daar begrip voor heeft', aldus Jacobs.

De coach kijkt met tevredenheid terug op het seizoen, waarin Dordrecht tot de laatste speelronde meedeed om een plek in de play-offs. 'Ik denk dat we iedereen verbaasd hebben. Alleen tegen Tilburg waren we meestal kansloos dit seizoen, maar we hebben twee keer gewonnen van Den Haag, spannende wedstrijden gespeeld tegen Heerenveen en in onderlinge resultaten Herentals achter ons gelaten. Het doet me een beetje denken aan het eerste jaar met Nijmegen Emperors jaren geleden en ik hoop dat we hier volgend jaar verder kunnen bouwen.'

De vraag is nu wat er gaat gebeuren met de Larry van Wierencup. De derde deelnemer uit de Eredivisie, Eindhoven Kemphanen, speelde de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. In de opstelling een reeks spelers die het grootste deel van het seizoen in de Eerste Divisie hebben gespeeld voor het tweede team of NIJA, waaronder oud-international Perry Muller von Czernicki.

Het kon niet verhinderen dat Kemphanen de wedstrijd met 1-3 verloor. Nick Verschuweren bracht Eindhoven weliswaar na ruim vijf minuten spelen op voorsprong, maar via Yente Franssen en Tyler Melancon stond Hyc al voor het eerste rustsignaal van Pascal Keus op voorsprong. Die stand bleef lange tijd op het scorebord staan in de met meer dan duizend toeschouwers gevulde ijshal van Eindhoven. Pas drie minuten voor tijd was het opnieuw Melancon die de wedstrijd op slot gooide.

Herentals wacht nu de loodzware taak om te proberen vier duels te winnen van Tilburg Trappers. Kemphanen heeft dus de Larry van Wierencup op het programma staan, waar in ieder geval Geleen Eaters van heeft aangegeven te willen spelen.