Dragons ijcu logo2

25 januari 201315:26

Door Joep Meijsen

Dragons stopt in Eerste Divisie

Utrecht Dragons trekt zich terug uit de Eerste Divisie. Bij het eerste team van de club uit de Domstad ontbreekt de basis om door te kunnen gaan.

Volgens het persbericht van de club beschikt de club regelmatig bij wedstrijden nu al niet meer over meer dan zeven of acht spelers. 'Naast het feit dat dit reglementair het absolute minimum spelers is voor de competitie is het ook sportief en voor de spelersveiligheid niet verantwoord om meerdere wedstrijden met de minimale bezetting te spelen. Ook het financi√ęle risico dat gelopen wordt, is mede een overweging geweest om het team terug te trekken uit de competitie', stelt de club.

Utrecht staat na dertien wedstrijden nog op nul punten in de Eerste Divisie. De ploeg heeft een doelsaldo van 24 goals voor en 119 tegen. De club kreeg dit jaar met verschillende tegenslagen te maken. 'Na het vertrek van de sponsor, de trainer/coach en twee buitenlandse spelers heeft de spelersgroep met een nieuwe trainer en teammanager samen met het bestuur ingezet op het afronden van de competitie. Na een aantal weken van gezamenlijke inspanning waarbij nieuwe fondsen geworven zijn, spelers uit de jeugd en het 3e divisieteam meespeelden en geprobeerd is om oud spelers te enthousiasmeren voor het team hebben we moeten vaststellen dat de basis nu te smal is om de competitie voort te zetten.'
De club wil nu kijken wat de mogelijkheden zijn voor komend seizoen en op welk niveau de ploeg kan en wil instromen.