Devils logo 465x310

28 augustus 200900:00

Door Joep Meijsen

Drie proefspelers bij Nijmegen

Nijmegen Devils geeft drie spelers een try-out. Het gaat om de Amerikaanse doelman Julien Hernandez en de jonge, Nederlandse verdedigers Roy Dräger en Jildert Okkema.

Hernandez speelde de afgelopen jaren voor St. Norbert College op lager universiteitsniveau in de Verenigde Staten. Hij was daar de derde doelman, dus officiële wedstrijden speelde hij volgens de website van de universiteit niet. De 21-jarige goalie gaat in Nijmegen proberen de zich als derde doelman in het team te spelen. Devils heeft al Christian Boucher en Tomislav Hrelja onder contract.

Roy Dräger is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Nijmegen, maar speelde de afgelopen jaren over de grens in Duitsland. Vorig seizoen kwam hij uit voor EHC Wesel, dat in de landesliga van Noordrijn-Westfalen speelt. Dit is het vijfde niveau in Duitsland.

Dräger was in het verleden aanvaller, maar is tegenwoordig verdediger. Hij is twee meter lang en twintig jaar oud. Hij gaat proberen als achtste verdediger de selectie van Nijmegen Devils te bereiken.

Zijn concurrent voor die plek heet Jildert Okkema, een 17-jarige Fries die vorig jaar voor Leeuwarden Vikings speelde in de derde divisie. In tien wedstrijden had hij daar vijf goals en zes assists voor elf punten. Okkema is afkomstig uit het plaatsje Dronrijp.

Nijmegen Devils begint komende week met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd staat voor volgende week vrijdag op het programma. Dan speelt Devils tegen het Dortmund van ex-coach Frank Gentges en ex-spelers Stephan Kreuzmann, Jake Brenk, TJ Sakaluk, Lorenz Schneider en Benjamin Finkenrath.