Eindhoven logo

5 september 200800:00

Door Joep Meijsen

Drie spelers voor Kemphanen

Eindhoven Kemphanen heeft drie nieuwe spelers vastgelegd. Het gaat om de Canadees Tyler Hilbert en de Nederlandse aanvallers Eric Hoogvliets en Robbert Marcelis.

Hillbert is afkomstig van de Universiteit van Alabama-Huntsville in de Verenigde Staten, Hoogvliets speelde afgelopen seizoenen in Nijmegen en Marcelis is afkomstig uit het tweede team van Tilburg Trappers. Daarmee begint de selectie van de debuterende hoofdcoach Leo van den Thillart steeds meer vorm te krijgen.

De nieuwe Canadees is afkomstig uit Okotoks in Alberta en was een veelscorende speler in de regionale jeugdliga daar. In zijn beide seizoenen bij Olds Grizzlies was hij topscorer van de ploeg, met in zijn beste seizoen 34 goals en 39 assists in 59 wedstrijden. Dit leverde hem een beurs op voor de universiteit, waar hij de afgelopen vier jaar speelde. De op 12 januari 1984 geboren Hilbert had twaalf goals en 29 assists in vier seizoenen voor het college. Volgens Kemphanen gaat het om een fysiek sterke speler.

Eric Hoogvliets speelde afgelopen seizoen in Nijmegen, maar kreeg daar geen nieuw contract aangeboden. Voor Devils speelde hij 36 wedstrijden waarin hij een goal en twee assists op zijn naam bracht, alsmede zestig strafminuten. Hoogvliets speelt al jaren in de eredivisie, waarbij hij voornamelijk in Nijmegen speelde, maar ook twee uitstapjes maakte naar Amsterdam. In zijn laatste jaar daar was hij een teamgenoot van Tommie Hartogs, die daar de selectie samenstelt. Zijn beste jaar was 04-05 toen hij in 37 wedstrijden voor Nijmegen 21 punten voor zijn rekening nam, waaronder tien doelpunten.

Robert Marcelis mocht de afgelopen twee seizoenen af en toe ruiken aan de hoofdmacht van Trappers, maar vertrekt nu net als enkele van zijn teamgenoten van afgelopen jaar uit het tweede team naar Eindhoven. Met veertien goals en twaalf assists in 19 wedstrijden was hij in de eerste divisie de nummer twee op de topscorerslijst van zijn team. Hij eindigde nipt achter Robbert Maas die ook bij Eindhoven gaat spelen.