Flyers celebrate home 1112

25 november 201123:22

Door Joep Meijsen

Dubbele cijfers Eaters en Flyers

Geleen en Friesland zijn het laatste weekeinde van de bekercompetitie begonnen met overwinningen in de dubbele cijfers. Eaters won in Amsterdam met 12-2, terwijl Flyers in eigen huis met 14-0 te sterk was voor Leuven.

Amsterdam Capitals - Geleen Eaters

Geleen had in Amsterdam weinig moeite met de gastheren. Lars van Sloun, Jeffrey Mens en David Burgess hadden ieder twee goals in de ruime 12-2 zege voor Geleen, dat uitzicht houdt op de eerste plaats van de ranglijst.

Geleen greep al na drie minuten het initiatief via Jeffrey Mens. John Versteeg deed dertig seconden wat terug, maar in het restant van de periode trok Eaters de wedstrijd al definitief naar zich toe via goals van Matt Glasser, Akim Ramoul, David Burgess en Lars van Sloun.

De score werd hierna gestaag opgevoerd via ‚ÄėPlayer of the Month' Ian McDonald, Erik Tummers, Michael Looby, Lars van Sloun, Jeffrey Mens en Shawn Colleymore. Tussendoor wist Joy Turpijn nog te scoren voor Amsterdam. De formatie van Ron Berteling sluit de bekercompetitie af met een uitwedstrijd in Herentals. Geleen wacht nog een mogelijk belangrijke wedstrijd in eigen huis tegen Eindhoven.

Friesland Flyers - Leuven Chiefs

Michael Nason werkte vrijdagavond aan zijn statistieken in de laatste thuiswedstrijd van Flyers in de bekercompetitie. De Canadees uit Pickering in Ontario scoorde vijf keer in de 14-0 zege voor de thuisclub in de wedstrijd tegen Leuven Chiefs.

Heel spannend was het niet in het met 744 toeschouwers bezette Thialf-stadion, waar Flyers voor het eerst aantrad zonder verdediger Terjohins. De club is begonnen met een zoektocht naar een vervanger. In de ontmoeting met Leuven werd de Letse Rus in ieder geval niet gemist. Via Jason Visser, Joey Sides en Michael Nason pakte Flyers in de eerste periode al een beslissende voorsprong.

In de tweede periode werd het publiek getrakteerd op goals van Bert van den Braak en Joey Sides en een zuivere hattrick van de stick van Micheal Nason, terwijl het ook in de derde doorgang prijsschieten was. Brent Janssen, Jamie Visser (2), Andrey Levitin (2) en als slagroom op de taart nog een keer Nason bepaalden de eindstand op 14-0.

Leuven heeft nu nog een thuiswedstrijd tegen Trappers op het programma staan alvorens de focus verschuift naar de North Sea Cup. Flyers greep naast de halve finales van de beker en mag zondag nog op bezoek in Turnhout.