Flyers vs Herentals 281114

28 november 201422:58

Dubbele cijfers Flyers en Trappers

De spanning in de Eredivisie zit op het moment niet in de wedstrijden. Flyers haalde in eigen huis de dubbele cijfers tegen Herentals, terwijl Trappers erg ruim won van de gedemoraliseerde Eaters die het einde zien naderen.

Flyers kwam in eigen huis na iets meer dan vijf minuten spelen op achterstand na een goal van Tyler Melancon, maar via goals van Brent Janssen en Ronald Wurm (2) greep de ploeg van Chris Eimers in het restant van de periode het initiatief. Wurm scoorde uiteindelijk vier goals in de wedstrijd en nam ook nog een assist voor zijn rekening in de 10-2 overwinning voor Heerenveen. Joey Oosterveld en Josh Prudden schoten ieder twee keer raak, terwijl ook Andrew Krelove nog een goal voor zijn rekening nam. Dries Leirs scoorde het tweede doelpunt van de Belgen.

Trappers speelde met steeds grotere waarschijnlijkheid een wedstrijd die na zondagavond uit de uitslag wordt geschrapt. De 15-3 uitslag zou daarmee uit de boeken verdwijnen als Geleen zondagavond inderdaad geen redder in de nood heeft gevonden en daar lijkt het steeds sterker op. De spelersgroep van Geleen was voor de wedstrijd al bijgepraat over de financiële situatie.

Een wedstrijd was het daarna eigenlijk nooit. Trappers leidde na twintig minuten al met 3-0. scoorde daarna negen keer in de tweede periode en voegde daar in de slotperiode nog drie goals aan toe, nadat Ilan Cumberbirch en Diederick Hagemeijer het nog met elkaar aan de stok hadden gehad.

Voor wat het waard is straks, Steve Mason scoorde drie keer, Peter van Biezen, Ivy van den Heuvel, Kris Hogg en Diederick Hagemeijer ieder twee keer, terwijl oook Jordy Verkiel, Reno de Hondt, Maarten Brekelmans en tenslotte nog Mickey Bastings het net wist te vinden achter eerst Sami Heinonen en daarna Rowan Delil. Mario Mjelleli scoorde namens Eaters, terwijl Adam Hartley twee keer in een minuut scoorde in de slotperiode.

Zondagavond ontvangt Eaters in eigen huis Heerenveen, voor wat nu echt waarschijnlijk de laatste wedstrijd is van het seizoen.