30 oktober 200700:00

Dubbele winst voor IJCU

IJCU Dragons blijft ongeslagen na twee overwinningen op Dordrecht en Eindhoven afgelopen weekend. Ook Tilburg Trappers behield de ongeslagen status door met 6-2 te winnen van Heerenveen Flyers.

De Utrechters mochten zaterdag eerst op bezoek bij Dordrecht Lions. Ondanks het sterke seizoen van de Lions tot nu toe, keek de thuisploeg na de eerste periode al tegen een 0-2 achterstand aan door goals van Maarten de Groot en Juraj Fodrek. Het duel leek na vijf minuten in de tweede periode vroegtijdig beslist te gaan worden toen John Versteeg er 0-3 van maakte. Daarna kwam Dordrecht echter terug in de wedstrijd en het goede spel leverde ook resultaat op. Met twee Utrechters op de strafbank verkleinde Robin van Rijswijk de achterstand naar twee doelpunten.

Enkele minuten later was Dordrecht op weg de marge verder te verkleinen. Don Galjaard’s inzet leek over de lijn geweest te zijn maar scheidsrechter Martin de Wilde gaf geen doelpunt aan de Lions. John Versteeg zorgde daarna voor wat lucht aan Utrechtse kant door op aangeven van Michal Rybar de 1-4 te noteren. Dordrecht kwam nog wel terug tot 2-4 dankzij een powerplay goal van Ferdinand de Man.

De Utrechtse zege kwam in de derde periode geen moment in gevaar. De bezoekers uit de Domstad liepen simpel uit naar 2-6 dankzij het Slowaakse duo Juraj Fodrek en Boris Varga. Dordrecht gaf voor eigen publiek niet op en wisten Yordan van Hoegee nog tweemaal te passeren. Sirio Barone en Don Galjaard waren de doelpuntenmakers. Het slotakkoord was toch weer voor Utrecht. John Versteeg bepaalde met zijn derde goal van de avond de eindstand op 4-7.

Utrecht had een dag later in eigen huis geen kind aan tegenstander Eindhoven IJsbrekers. De Dragons wonnen met 14-2 van de Brabanders. Topscoorder aan Utrechtse zijde was Juraj Fodrek met drie goals. Peter Sneijders, Stefan Collard, Bart van Roosmalen en John Versteeg kwamen ieder tot twee treffers. Namens Eindhoven wisten Johnny van Putten en Joost van Dijsseldonk de eer te redden.

Winst en verlies voor Flyers

Heerenveen Flyers kende een succesvol weekend en behaalde de eerste overwinning van het seizoen. Weliswaar verloren de Flyers op vrijdag van Tilburg Trappers maar de Friezen hielden stand tot aan het begin van de derde periode. Tilburg nam tot tweemaal toe een voorsprong in de wedstrijd maar zagen de bezoekers ook tweemaal langszij komen. Bart Meertens en Tim Donders scoorden namens Tilburg terwijl Alwin Assenberg en Mark Schra trefzeker waren voor Heerenveen.

In de derde periode nam Tilburg afstand van Heerenveen. Angelo van Hulten, Steve Linders en tweemaal Robbert Maas zorgden voor de 6-2 overwinning. Daarmee blijven de Tilburgers in het spoor van Utrecht met de volle winst uit vier wedstrijden.

Een dag later mochten de Friezen het opnemen tegen de Smoke Eaters uit Geleen. De jonge Limburgers leken lang op weg naar een grote verrassing in Thialf. Via Brian Kolodziejczyk namen de Eaters laat in de eerste periode een 0-1 voorsprong. Kolodziejczyk is tot nu toe de meest productieve speler voor Geleen met vier treffers in vijf wedstrijden.

Geleen verdubbelde de voorsprong aan het begin van de derde periode door de tweede seizoenstreffer van Ton Vorselen. Daarna was het echter de beurt aan de familie Kroon. Vrijwel direct na de tweede Geleense treffer, opende Jaap Kroon de score voor Heerenveen. Vier minuten later volgde jongere broer Paul Kroon het voorbeeld. Paul Kroon scoorde op aangeven van Jaap Kroon met twee Limburgers op de strafbank. Ook de game-winning goal viel tijdens een Friese powerplay. In de 49e minuut besliste Jaap Kroon met zijn tweede treffer de wedstrijd.

Panters winnen in Geleen

De Zoetermeer Panters begonnen sterk aan de wedstrijd in Glanerbrook. Dennis van der Bol was in de eerste minuut al dichtbij een treffer en twee minuten later opende Bas Britstra de score. Geleen kwam echter direct op gelijke hoogte dankzij Jonathan Rymenants die goalie René de l’Ecluse passeerde.

De Panters namen in het tweede deel van de periode toch afstand van Geleen. Dennis van der Bol en wederom Bas Britstra gaven Zoetermeer een comfortabele 1-3 voorsprong na twintig minuten. In het restant van de wedstrijd liepen de Panters uit naar een 1-6 overwinning. Jasper Kick, Ben Rurup en Bas Britstra waren de doelpuntenmakers.