Eaters tenbult coach gijstijd 1213

28 december 201321:54

Door Remco

Duel tussen Lions en Eaters gestaakt

De wedstrijd tussen Dordrecht Lions en Eaters Geleen is zaterdagavond na 22 minuten gestaakt. Eaters Geleen stapte na 22 minuten van het ijs vanwege het ontbreken van een dokter in de ijshal van Dordrecht.

De aanleiding voor het staken vond plaats net na de eerste pauze. Op dat moment leidde Dordrecht al met 3-0. Aan het begin van de tweede periode kreeg de Limburgse aanvaller Sander van Leeuwen een harde check te verwerken. Van Leeuwen kwam daardoor hard in aanraking met de boarding. Daarna kon van Leeuwen kon op eigen kracht richting de spelersbank, maar begon zich daar steeds slechter te voelen. Naar aanleiding van deze klachten, vroeg de staf van Eaters om een dokter maar die bleek niet aanwezig.

Coach Alexander Jacobs van Dordrecht was na afloop verrast: ‘Ik kende de regel over de aanwezigheid van een dokter niet. Het is ook niet iets waar ik me als coach mee moet bezighouden. Ik weet alleen dat ons bestuur heeft aangeboden om de speler van Geleen naar het ziekenhuis te brengen. Het ziekenhuis ligt namelijk naast onze hal hier aan de Sport-en Zorgboulevard in Dordrecht. Ondanks dat aanbod bleek dat Geleen niet verder wou spelen, en die beslissing respecteer ik. Het is nu aan de NIJB om hiervoor een uitspraak te doen. Voor ons was er verder geen vuiltje aan de lucht. We kwamen al binnen 2 minuten met 2-0 voor en lagen op koers voor een overwinning.’

Het is de tweede keer dit seizoen dat Eaters dit overkomt. Eerder viel Dean Moors geblesseerd uit in Herentals en ook daar was geen dokter aanwezig. De NIJB zal zich gaan buigen over de gestaakte wedstrijd. Meer informatie volgt later.