Nijb logo

22 maart 201312:30

Door Joep Meijsen

Duidelijkheid over finale Eerste Divisie

Het kampioenschap in de Eerste Divisie wordt een tweestrijd tussen Groningen Bears en Eindhoven High Techs. Dordrecht Lions is uit de competitie gezet omdat de ploeg geen garantie wilde geven volgende week een midweekse wedstrijd te willen spelen.

Daarmee krijgt de ontknoping in de Eerste Divisie een merkwaardig karakter. Eerder al had Groningen de medewerking van de gemeente nodig om thuis te kunnen spelen in de finale. In de andere serie stond Dordrecht met 1-0 voor tegen High Techs, maar de Eindhovense NIJB-jeugd heeft zich dus alsnog geplaatst voor de finale. Dordrecht was de nummer één van de reguliere competitie.

Volgens het Dagblad van het Noorden moest Dordrecht vanmorgen voor negen uur in de ochtend laten weten dat het woensdag wilde spelen. Lions had principi√ęle bezwaren tegen de start van de serie midden in de week. Inmiddels is de tweede halve finalewedstrijd tussen Lions en High Techs, die voor dit weekeinde op het programma stond, afgelast en is het speelschema voor de finales duidelijk.

De serie begint komende zaterdag in Eindhoven, wordt op zondag vervolgd in Groningen, terwijl de eventuele derde wedstrijd op woensdag 27 maart in Groningen wordt gespeeld.