3 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Duitse doelman voor Devils

Nijmegen Devils heeft de Duitse doelman Benjamin Finkenrath aangetrokken. De 21-jarige goalie kwam afgelopen seizoen uit voor Heilbronn in de Oberliga en was als reservegoalie één wedstrijd actief voor Mannheim.

Bij Heilbronn was Finkenrath overigens ook de reservegoalie, hij kwam tijdens het seizoen drie keer in actie als starter. Hij was bij de Falken een teamgenoot van TJ Caig, die zijn ploeg mede naar het kampioenschap schoot. Dit seizoen trok Heilbronn onder meer de ervaren doelman Ilpo Kauhanen aan, waardoor er geen ruimte meer was voor Finkenrath. De doelman was wel op proef in Dresden, maar besloot dat dit te ver weg was.

Met het aantrekken van Finkenrath, na Benny Musga de tweede Duitse speler in de selectie, beschikt Nijmegen Devils over drie goalies. Casper Swart en Thijs van Broekhoven stonden al onder contract bij de nieuwe Nijmeegse eredivisionist. Finkenrath speelde jarenlang op het hoogste jeugdniveau in Duitsland en is sindsdien voor verschillende clubs in de Oberliga actief geweest.

Verdediger David Holinaty heeft laten weten af te zien van komst naar Nijmegen. De Canadees heeft een beter contract kunnen krijgen in Noord-Amerika. Devils gaat op zoek naar een vervanger voor de verdediger.