Panters Kemphanen Beneliga juichende Panters 02 2018

10 februari 201800:57

Dure nederlaag voor Kemphanen

Eindhoven Kemphanen leed in de strijd om de achtste plek een dure nederlaag in Zoetermeer. Panters won in overtime met 7-6. Ludek Skop en Nick Verschuren scoorden allebei viermaal.

Zoetermeer Panters - Dolphin Kemphanen

In het Silverdome was er vrijdagavond weinig aandacht voor het verdedigende aspect van het spelletje. Het resulteerde in een karrevracht aan kansen en dertien doelpunten.

Zoetermeer leek na de eerste periode een rustige avond te gaan beleven. Eindhoven toonde weinig pit voor een ploeg die voor de laatste kansen streed. Kemphanen kreeg in het begin nog een grote kans via Jorn van Soest. De jeugdinternational schudde een tegenstander van zich af, maar zag daarna zijn inzet worden gekeerd door goalie Kevin Riedijk.

Halverwege de eerste periode kwam Zoetermeer op voorsprong. Vlak voor de goal waren er al enorme kansen voor Thomas Borgman en Joy Turpijn. Uiteindelijk wist Ludek Skop na een mooie schijnbeweging wel de score te openen.

Na zestien minuten kreeg Eindhoven een goede kans om op gelijke hoogte te komen. Goalie Kevin Riedijk was al uit positie maar Ritchie van Hulten zag zijn schot worden gestopt door de onderrug van Bas Tammerijn. Vlak voor het verstrijken van de periode kwam Zoetermeer echter via een solo van Skop op 2-0.

Panters Kemphanen Beneliga Scheffe D Kluijtmans 02 2018

Sterke periode Kemphanen

Eindhoven kwam gemotiveerd uit de kleedkamer voor de tweede periode. Het leverde na vier minuten de eerste treffer op. Nick Verschuren rondde een breakaway af na een pass van Boris Sevo. De treffer bracht geen paniek teweeg bij de thuisploeg. Een goede minuut later maakte Thomas Borgman alweer de 3-1.

Panters Kemphanen Beneliga goal 3 Nick Verschuren 02 2018

Daarna werd de wedstrijd nog aantrekkelijker voor het publiek en zagen zij hoe Eindhoven driemaal scoorde. Eerst sneed Ritchie van Hulten vanaf de zijkant richting Riedijk en tilde de puck in het doel voor de 3-2. Daarna scoorde Nick Verschuren wederom op de breakaway, ditmaal op aangeven van broer Mike. In de 37e minuut kwam Eindhoven voor het eerst op voorsprong. Het doelpunt was ongetwijfeld het hoogtepunt van de avond. Angelo van Hulten die volgende week wellicht zijn laatste wedstrijd speelt, scoorde met een kanonskogel vanaf de blauwe lijn. De goal had absoluut niet misstaan in de dagelijkse highlights vanuit de NHL.

Zoetermeer leek daarna de periode alsnog met een gelijke stand af te sluiten na de derde goal van Skop. Het was echter de derde goal van Nick Verschuren die zorgde voor een 4-5 tussenstand na veertig minuten.

Panters Kemphanen Beneliga goal R van Hulten 02 2018

Kansen, kansen en nog eens kansen

Coach Kratky greep na de tweede periode in door zijn goalie te wisselen. De Fin Villehart Kuusamo nam het stokje over van Kevin Riedijk. Aan het begin van de derde periode veranderde het spelbeeld niet. Het regende kansen en meer doelpunten konden niet uitblijven. Binnen twee minuten scoorde Sam Hayes van dichtbij de 5-5 en vier minuten later kwam Zoetermeer weer op voorsprong. Met twee man meer scoorde Chris Toonen de zesde treffer met een powerplaygoal uit het boekje.

Dertig seconden na de treffer van Toonen viel alweer de volgende goal. Nick Verschuren bracht met zijn vierde van de avond Kemphanen weer langszij. In het restant van de periode zou niet meer worden gescoord waardoor een verlenging volgde.

Panters Kemphanen Beneliga goal Sam Hayes 02 2018

Overtime

Het einde van de verlenging was een soort samenvatting van de wedstrijd. Aan de ene kant van het ijs raakte Nick Verschuren met een vlammend schot de paal. Luttele seconden later scoorde Ludek Skop zijn vierde en daarmee de game-winning goal.

Met de nederlaag wordt de kans op deelname aan de play-offs steeds kleiner voor Eindhoven. Zoetermeer versloeg vorige week al Antwerpen dat ook in de race is voor de achtste plek. Kemphanen sluit de competitie af met een uitwedstrijd in Amsterdam. De Eindhovenaren staan nu op 26 punten. Leuven volgt op 24 en die ploeg heeft nog drie wedstrijden te spelen. Antwerpen heeft 23 punten en nog vijf wedstrijden te spelen.