Eaters vs Kemphanen 161114

28 november 201421:57

Door Joep Meijsen

Eaters boekt weinig vooruitgang

De kansen op overleven voor Geleen Eaters zijn afgelopen week amper toegenomen. Volgens het bestuur hebben gesprekken met potenti√ęle redders geen resultaat opgeleverd.

'Het clubbestuur sprak deze week nog met enkele grote partijen. Die bleken tot voor kort nog bereid tot een serieus gesprek over de toekomst van de Eaters. Deze opties zijn echter √©√©n voor √©√©n in rook opgegaan. Het bestuur laat daarom weten dat ook deze sponsortrajecten zijn gestrand', zo wordt gemeld in een offici√ęle verklaring.

Geleen speelt in ieder geval nog komende zondag tegen Heerenveen. Eerder vandaag werd het team, dat vanavond een dikke nederlaag lijkt te lijden in Tilburg, al bijgepraat over de ontwikkelingen. Volgens het bestuur is de kans op redding nu wel erg klein, maar blijft men proberen het gat in de begroting te overbruggen.

De Nederlandse IJshockeybond en de andere teams hebben afgelopen periode al verschillende scenario's bekeken over het restant van de reguliere competitie wanneer Geleen afhaakt. Eaters moet zondagavond definitief laten weten of de club het seizoen afmaakt, anders wordt één van deze scenario's in werking gezet.