Eaters logo 465x310

14 november 200800:00

Door [email protected]

Eaters contracteert Herauf

Geleen heeft winger Lance Herauf aan de lineup toegevoegd. De 24-jarige Canadees vervangt de recent weggestuurde Kevin Saville en Jared Wiseman.

Herauf speelde de afgelopen twee seizoenen in de Central Hockey League (CHL), waar hij heel redelijke statistieken noteerde. De linker winger werd in 2006-07 gekozen voor het Allstar-team van die liga.

Dat seizoen eindigde de Canadees als derde op de topscorerslijst van zijn team, de New Mexico Scorpions. De ploeg werd kampioen van de Southwestern Division, maar ging daarna in de finale om de Southern Conference onderuit.

Herauf was dat jaar goed voor 22 goals en 42 assists in 82 wedstrijden. Op nummer twee in de topscorerslijst stond Ryan McLeod, een oude bekende van Geleen. De voormalige Eater tekende - ter vergelijking - dat seizoen voor 28 goals en 46 assists in 74 wedstrijden

Afgelopen seizoen verkaste Herauf naar Tulsa Oilers, waar hij ploeggenoot was van Nijmegen Devil Jesse Baraniuk. Hij verhuisde echter alweer snel naar de Rio Grande Valley Killer Bees, dat ook uitkomt in de CHL. Dat team eindigde het seizoen stijf onderaan in de Southeast Division met 16 winstpartijen in 64 ontmoetingen.

Bij de Killer Bees tekende Herauf voor 13 goals, 24 assists en een -13 plus/minus. Binnen het team was zijn plus/minus dat seizoen echter nog één van de beteren.

Herauf begon het huidige seizoen bij Rapid City Rush in de CHL. Na vier wedstrijden zat hij nog op nul punten, twee strafminuten en vijf schoten op doel. De Canadees heeft zich inmiddels al bij de selectie van Eaters gevoegd. Als alle procedures op tijd rondkomen, dan zal hij nog dit weekend in actie komen voor de Limburgers.