Eaters vs turnhout 011111

1 november 201122:58

Door fintan@ijshockey.com

Eaters en HYS blijven winnen

De twee koplopers in de bekercompetitie maakten dinsdagavond geen fouten. Geleen won in eigen huis van Turnhout, terwijl Den Haag korte metten maakte met de bezoekers uit Friesland.

Geleen - Turnhout

Geleen boekte dinsdag in eigen huis een 4-1 zege op het bezoekende Turnhout. Ian McDonald scoorde twee keer op de powerplay en voegde een assist toe. Verdediger Mike Looby tekende voor een goal en twee assists.

Eaters kwam op de eerste de beste powerplay van de avond op voorsprong. Met Don Geerts in de strafbank schoot Ian McDonald de thuisploeg naar de 1-0. Maar lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want Bobby Torney had slechts 26 seconden nodig om de stand weer gelijk te trekken.

Vlak na de 1-1 moest starting goalie Sami Heinonen vanwege een blessure het veld ruimen en mocht Rowan Delil het karwei afmaken. Op dit moment is nog niet bekend hoe ernstig de blessure is.

Pas in de tweede periode kon Eaters via goals van Shawn Collymore en Mike Looby afstand nemen van White Caps. De tweede powerplay-goal van McDonald gooide in de laatste periode de wedstrijd definitief in het slot. De 18-jarige Delil hield zijn doel schoon en verdiende daarmee de Man of the Match prijs.

Het was voor Geleen de derde wedstrijd in drie dagen. Afgelopen vrijdag leden de Limburgers in Den Haag het eerste puntverlies van de bekercompetitie, maar daarna konden de achtste en negende overwinning worden opgetekend. Daarmee staat Geleen nog steeds bovenaan de ranglijst, alhoewel het ongeslagen Den Haag twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Turnhout blijft zevende op de ranglijst.

Den Haag - Friesland

Vorige maand moest de geplande ontmoeting tussen HYS en Flyers voortijdig worden afgeblazen door te veel mist. De inhaalwedstrijd pakte dinsdag niet goed uit voor de bezoekers: Den Haag walste met 7-1 over Friesland heen. Robin Sochan en TJ Caig noteerden beiden een goal en twee assists. De pas 17-jarige forwards Tony Ras en Joey Verreijen pikten ook beiden een goal mee.

De thuisploeg maakte in de eerste periode al direct haar intenties duidelijk. Via goals van James Easter, Tony Demelinne, Alexander Selivanov en TJ Caig stond HYS al voor de eerste pauze op een comfortabele 4-0 voorsprong.

In de tweede periode stokte het scorend vermogen echter en kwam Den Haag niet verder dan een goal van Robin Sochan. Flyers kon 22 seconden voor de pauze door een powerplay-goal van Mike Nason de nul van de bord vegen. Goals van Ras en Verreijen zorgden er in de slotperiode voor dat er van een Friese comeback absoluut geen sprake kon zijn.

Vier minuten voor tijd werd HYS forward Matt Korthuis voor een spearing van het ijs gestuurd en moest Demelinne twee minuten brommen voor roughing. Flyers kon echter geen gebruik maken van de 5-op-3 powerplay, waardoor de eindstand op 7-1 bleef staan.

Daarmee staat Den Haag na acht wedstrijden nog drie punten achter op competitieleider Geleen, dat zelf al tien wedstrijden speelde. HYS kreeg dit seizoen pas 13 goals tegen, veruit de minste in de eredivisie. Flyers blijft steken op de zesde plek, gelijk in punten met Tilburg en Eindhoven. Deze beide ploegen speelden echter een wedstrijd minder.