Flyers bartzen 0607

23 augustus 200800:00

Door Remco

Eaters haalt Bartzen binnen

Eaters Geleen heeft de Canadese aanvaller Casey Bartzen vastgelegd voor het komende seizoen. Bartzen speelde twee seizoenen geleden nog voor Heerenveen Flyers en haalde met die ploeg de finale van de play-offs.

De 29-jarige Bartzen beleefde in het seizoen 2006-2007 een prima jaar bij Heerenveen Flyers waar hij samen met Brian Ballman een trefzeker duo vormde. Uiteindelijk kwam Bartzen als clubtopscoorder tot 26 goals en 58 assists bij de Flyers. Zijn optreden in Heerenveen leverde hem een transfer op naar het Italiaanse Vipiteno, maar door blessures en privé-omstandigheden kwam hij niet in actie voor de ploeg. Bartzen maakte het seizoen in Canada af bij Powell River Regals dat uitkomt in de BCHL.

Na vier jaar gespeeld te hebben voor de University of British Columbia maakte Bartzen aan het einde van het seizoen 2004-05 de overstap naar Victoria Salmon Kings in de ECHL. Een seizoen later vertrok Bartzen naar Stockton Thunder maar vertrok al snel richting Europa. In totaal speelde de aanvaller uit Saskatoon 23 wedstrijden in de ECHL waarin hij Ă©Ă©nmaal scoorde.

Bartzen begon zijn Europese avontuur in de Duitse Oberliga bij Revier Löwen uit Oberhausen. Na één seizoen in Duitse dienst vertrok Bartzen naar Heerenveen. Die ploeg loodste hij met 26 goals en 58 assists naar de finale waarin verloren werd van Tilburg Trappers.

Eaters meldt dat de technische staf van de club zeer verheugd is met het aantrekken van Bartzen. Zij zien in Bartzen een karakterspeler met een bijzonder snelle schaatstechniek en een prima stickhandling.