Eaters Lizotte intro

16 januari 200900:00

Door Joep Meijsen

Eaters haalt Canadese defense

Eaters Geleen heeft zijn laatste internationale transfer gebruikt. De club haalt de Canadese aanvallende verdediger David Lizotte binnen, die in het verleden onder meer in Italië en in de Duitse Oberliga speelde.

De 31-jarige verdediger is afkomstig uit Drummondville in de Canadese provincie Quebec. Geleen wordt zijn derde club dit seizoen. Hij begon bij Pont Rouge en speelde de afgelopen maanden voor St. Marie, beide clubs uit de lokale liga in zijn geboorteprovincie. De LNAH staat bekend als de Slapshot-liga vanwege het grote aantal vechtpartijen op het ijs. Voor St. Marie speelde hij 29 wedstrijden waarin hij vijf goals en acht assists voor zijn rekening nam.

Een jaar geleden speelde hij voor Valpellice Bulldogs op het tweede niveau in Italië. In 48 wedstrijden pikte hij hier zestien goals en 24 assists mee, evenals 66 strafminuten. Het jaar ervoor deelde hij tussen Arizona Sundogs uit de CHL en Torino, dat ook op het tweede niveau in Italië speelt. Bij Arizona was hij een teamgenoot van Steve Benedetti, die vorig jaar nog korte tijd voor Nijmegen Devils speelde. Bij Torino ook twee Nederlandse connecties, de huidige Groninger Nick Pomponio en oud-Trapper Joel Salonen.

In 2004/05 kwam hij uit voor ESV Hügelsheim in de Duitse Oberliga, waar hij in het reguliere seizoen 38 punten verzamelde in 40 wedstrijden. Daarvoor was hij bij enkele andere profteams actief en vier jaar voor McGill University in de Canadese universiteitscompetitie. Opvallend detail is dat hij in Duitsland ooit als invaller zestien minuten speelde als doelman na het uitvallen van de reguliere goalies.

Lizotte geldt als een offensieve verdediger met een goede pass, die tevens belangrijk is op de powerplay. Met zijn aantrekken gebruikt Geleen de laatste mogelijkheid om de selectie van buiten te versterken. De nieuwkomer is al in Nederland, maar het is nog onduidelijk of hij al dit weekeinde in actie kan komen. Dat hangt af van het rondkomen van de werkvergunning voor de nieuwe aanwinst.