Eaters shaw intro 0809

16 september 200800:00

Door Joep Meijsen

Eaters haalt ECHL-verdediger

Geleen Eaters heeft de selectie uitgebreid met de 24-jarige Amerikaanse verdediger Evan Shaw. De nieuwkomer speelde de afgelopen drie seizoenen in de East Coast Hockey League.

Shaw is al in Nederland en traint vanaf vandaag mee met de selectie van Eaters. Of hij komende zondag al aantreedt bij de oefenwedstrijd tegen Heist op den Berg is afhankelijk van het tijdig verstrekken van de werkvergunning voor de verdediger. Volgens Geleen is Shaw de laatste aankoop van het seizoen, waardoor de selectie nu compleet zou moeten zijn.

De nieuwe aanwinst van Geleen wordt omschreven als een stay-at-home-verdediger. Zijn statistieken van de afgelopen jaren wijzen dat ook uit. In twee seizoenen voor Trenton Titans speelde hij 120 wedstrijden, waarin hij geen enkel doelpunt scoorde, maar wel twaalf assists voor zijn rekening nam. Daarnaast tekende hij voor iets meer dan één strafminuut per wedstrijd.

Hij geldt als een verdediger die veel ijstijd aan kan, goed is in het uitschakelen van de steraanvallers van de tegenstander en die fysiek zijn mannetje staat. Hij is afkomstig uit Rhode Island.

De Amerikaan kwam in het verleden uit voor een Amerikaanse juniorenselectie die wedstrijden speelt tegen jeugdteams in de VS. Daarna speelde hij enkele wedstrijden voor de universiteit van Michigan, alvorens hij de overstap maakte naar de Quebec Remparts in de sterke juniorenliga QMJHL. Hier volbracht hij drie volledige seizoenen, alvorens hij zijn profloopbaan begon. Bij Remparts speelde hij onder meer samen met de Russische ster Alexander Radulov.

Shaw is de achtste nieuwkomer in de selectie van Uli Egen. Het team versterkte zich verder met Casey Bartzen, Jake Brenk, Nathan Daly, Benjamin Finkenrath, Kevin Saville, KC Timmons en Jared Wiseman.