Eaters celebrate home 1213

27 november 201219:38

Door [email protected]

Eaters haalt Hafner binnen

Geleen Eaters heeft de zesde en laatste importplek ingevuld met de 32-jarige Sloveen Tomo Hafner. De aanvaller is met onmiddelijke ingang inzetbaar en speelt dinsdag al mee in de bekerwedstrijd in en tegen Eindhoven.

Hafner speelde vrijwel zijn hele carrière in zijn geboorteplaats voor HK Jesenice. Met die ploeg werd hij sinds 2004 maar liefst zes keer kampioen van Slovenië. Sinds 2006 speelde het team ook mee in de redelijk sterke Oostenrijkse EBEL-competitie.

Tegen het einde van het afgelopen seizoen had de club een totale schuld van ruim drie miljoen euro en werd daardoor uit de competitie gezet. Kort daarop vroeg de club haar faillissement aan.

In de EBEL verzamelde Hafner in 269 wedstrijden 36 goals en 52 assists, met een plus/minus-ranking van -51. In de Sloveense competitie heeft hij nog eens 50 goals en 59 assists in 137 wedstrijden. In totaal kwam hij ook 14 wedstrijden uit voor Slovenië op A-WK's, waarin hij één assist op zijn naam zette. Op Div I niveau won hij in 2006-07 goud met de nationale ploeg.

Hafner stapte na het faillissement deze zomer van HK Jesenice over naar Triglav Kranj, dat in de INL - een andere Sloveens/Oostenrijkse competitie - speelt. In negen wedstrijden was hij daar goed voor twee goals en twee assists.

Geleen had eigenlijk aanvaller Spencer Heichman op het oog, maar die kreeg geen werkvergunning. Hafner is inmiddels speelgerechtigd verklaard en komt daarmee vanavond al in actie voor Eaters. Geleen neemt het in Eindhoven op tegen de Kemphanen in de eerste halve finale bekerwedstrijd in de best-of-three serie.