Eaters ramoul 1112

11 februari 201213:42

Door Joep Meijsen

Eaters helpt getroffen Nedcar-personeel

Geleen Eaters maakt een gebaar naar de deze week door mogelijk ontslag getroffen werknemers van autobouwer Nedcar. Vijfhonderd medewerkers kunnen gratis naar de wedstrijd Eaters - Capitals, die voor zondag 26 februari op het programma staat.

Dat heeft Eaters bekendgemaakt. Werknemers van Nedcar krijgen op vertoon van hun bedrijfspas toegang tot de wedstrijd, die dan om 19.00 uur wordt gespeeld. Eaters zegt compassie te voelen voor de medewerkers van Nedcar en op deze manier niet alleen het medeleven te willen betuigen, maar ook een steuntje in de rug te willen geven.

Afgelopen week werd bekend dat het Japanse autobedrijf Mitsubishi stopt met de productie van auto's in de fabriek in het vlakblij Geleen gelegen Born. Op dit moment wordt gezocht naar een investeerder om Nedcar over te nemen, maar dit kon weleens een moeizame operatie worden. Daardoor dreigt ontslag voor 1500 werknemers van de productiefaciliteit.

Vrijdag staakte het personeel, een actie die komende woensdag wordt voortgezet, zodat een delegatie van het personeel in Den Haag kan zijn waar wordt gesproken over het lot van Nedcar. Van Mitsubishi wordt geëist dat het meezoekt naar een nieuwe investeerder of als dat niet lukt een goed sociaal plan te realiseren.