Eaters bruijsten skate vs hys 1213

22 oktober 201219:37

Door Joep Meijsen

Eaters herstelt zich in Landshut

Geleen Eaters begon aan het Continental Cup-toernooi met een dikke nederlaag tegen Belfast Giants, maar herstelde zich met behoorlijke resultaten tegen Csikszereda en gastheer Landshut.

Geleen begon vrijdag dramatisch aan het toernooi om de Continental Cup in Landshut. Op vrijdag was het Britse Belfast Giants veel te sterk voor de Limburgers. In de eerste periode schoten de Noord-Ieren al vijf keer raak en lieten dat in de overige twee delen van de wedstrijd volgen door nog eens drie treffers per periode.

De enige treffer van Geleen viel in de derde periode en kwam van de stick van Mitch Bruijsten, waardoor de eindstand uitkwam op 11-1. Daarmee moesten de resultaten in het toernooi wel erg meezitten wilde Geleen nog kans maken op plaatsing voor de volgende ronde. Dan moest in ieder geval gewonnen worden van het Roemeense Csikszereda.

Eaters begon gehavend aan het toernooi. De club heeft nog altijd ruimte voor een extra import, maar moest het tijdens het toernooi ook doen zonder Jeffrey Mens, Luca Heutmekers, Mike Forgie en (deels) Bryan Mens. De club van coach Danny Cuomo pakte tegen de Roemenen uiteindelijk in de slotperiode de winst via een goal in de slotminuut van de wedstrijd van Mike Looby. Mitch Bruijsten was betrokken bij alledrie de Geleense treffers, waarbij hij er zelf eentje voor zijn rekening nam. Uitslag 3-2 voor Geleen.

Op de slotdag wachtte tenslotte gastheer Landshut op Eaters. De Duitsers, kampioen op het tweede niveau in eigen land, hadden een dag eerder al van Belfast gewonnen en hadden dus aan een zege tegen Geleen genoeg om tienduizend Zwitserse franken te winnen en een plek in de volgende ronde van de Continental Cup.

Eaters verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-2, maar niet zonder het de tegenstander buitengewoon lastig te maken. David Burgess zette Eaters na twaalf minuten op voorsprong. Nadat Landshut was uitgelopen naar een 1-3 voorsprong, was het in de slotminuut Lars van Sloun die het nog even spannend maakte. Een empty netgoal maakte echter een einde aan de pret.

Daarmee kan Eaters zich weer gaan richten op de Nederlandse competitie. Vrijdagavond gaat de ploeg naar Stappegoor voor de ontmoeting met Tilburg Trappers, terwijl zondagavond de thuiswedstrijd tegen Eindhoven op het programma staat.