Eaters ramoul vsloun celeb 260312

14 februari 201317:10

Door Joep Meijsen

Eaters kan het seizoen afmaken

Geleen Eaters blijft behouden voor de Eredivisie. De club maakt met een nieuwe stichting een doorstart.

Dat bericht de regionale omroep L1. De curator zou inmiddels akkoord zijn met het plan, dat vrijdagochtend door de rechter-commissaris moet worden bekrachtigd. De nieuwe stichting heet Stichting Topijshockey Eaters Limburg (STEL) en staat onder voorzitterschap van Govert van der Vaart. Hij was in het verleden al eens bestuurslid bij de club.

Vier sponsoren zijn bij de doorstart betrokken, Ruijters Makelaardij, Bijsmans Schilderwerken, CTC Koeriers en Polyscope. De nieuwe stichting betaalt voor vrijdagmiddag het entreegeld voor lidmaatschap van de NIJB, dat volgens de reglementen wordt vastgesteld op de hoogte van de achterstallige schuld van de vorige stichting.

Komend weekeinde heeft Eaters een uitwedstrijd in Heerenveen en een thuiswedstrijd tegen Herentals op het programma staan. Het ziet er naar uit dat deze gewoon volgens schema worden afgewerkt. De nieuwe stichting is nog niet helemaal financieel rond, er moeten nog extra middelen worden gevonden. Ook is er nog het bezwaar van in ieder geval Ă©Ă©n club tegen de doorstart.