Eaters vs Hijs 2017 Lars van Sloun

12 januari 201817:53

Door Joep Meijsen

Eaters krijgt DEL-ploeg Düsseldorf op bezoek

Geleen speelt waarschijnlijk op woensdag 21 februari een oefenwedstrijd tegen Düsseldorf dat uitkomt op het hoogste niveau in Duitsland. De wedstrijd wordt gespeeld in de periode dat de DEL stilligt vanwege de spelen in Zuid-Korea.

Bekende naam bij Düsseldorf is coach Mike Pellegrims, die in het verleden als coach actief was in Geleen en als speler in de Nederlandse competitie. De wedstrijd past in de voorbereiding van DEG op het restant van de competitie. Beide clubs hebben inmiddels een principe-overeenkomst gesloten over de wedstrijd, al moeten er nog wel wat zaken worden geregeld voor het definitief is.

Düsseldorf is één van de tradionele topclubs in het Duitse ijshockey. De club is achtvoudig landskampioen en voorheen de club van legendarische Duitse spelers als Dieter Hegen, Benoît Doucet, Gerd Truntschka, Uli Hiemer, Rick Amann, Andreas Niederberger en Mike Schmidt. In het huidige team spelen onder meer de ervaren NHL-verdediger Alexandre Picard en voormalig Toronto Maple Leaf Darryl Boyce. Alexander Barta en Eduard Lewandowski zijn twee van de bekendere Duitse namen.

Meer details over de wedstrijd volgen later.

Bekijk hier de promovideo >>>