Eaters Flyers RBS Yan Turcotte 24 09 2017

14 juni 201807:45

Door Joep Meijsen

Eaters legt Turcotte en Kragt vast

Microz Eaters Geleen heeft verdediger Yan Turcotte vastgelegd. De Canadees kwam de afgelopen jaren uit voor Heerenveen. De club contracteerde ook verdediger Sebastian Kragt die overkomt uit Eindhoven en verlengde de overeenkomst met Vadim Gyesbreghs.

Eerder was al bekend dat Flyers niet door wilde gaan met Turcotte. Daarop heeft Geleen zijn slag geslagen. Teammanager Peter Knops: 'Het was een van de prioriteiten een goeie import verdediger vast te leggen. En wij zijn maar wat blij dat dit Yan Turcotte is geworden.Yan is met zijn ervaring en speelstijl een perfecte aanvulling voor onze verdediging.' Turcotte won in Heerenveen twee jaar geleden alle hoofdprijzen in de Beneliga. Vorig jaar had hij in die competitie en de Final Four in 29 wedstrijden twaalf goals en 25 assists.

Een tweede nieuwkomer in de selectie van Andy Tenbult voor het komende seizoen is de 19-jarige verdediger Sebastian Kragt, die vorig jaar uitkwam voor Eindhoven. Vorig jaar had hij twee goals en drie assists voor Kemphanen. De club verlengde ook het contract van de topscorer van het afgelopen jaar, de Belgische international Vadim Gyesbreghs, die daarmee aan zijn tweede seizoen in het shirt van Eaters gaat beginnen. De 26-jarige defense had vorig seiozen in 26 wedstrijden zestien goals en 29 assists.

Delen