Eaters vs Herentals 080113

8 januari 201323:27

Door Joep Meijsen

Eaters op tandvlees langs Herentals

Geleen heeft dinsdagavond op het nippertje nog een extra punt binnengehaald in de wedstrijd tegen Herentals. Tomo Hafner scoorde met nog iets meer dan een minuut te gaan in de overtime de winnende goal.

Daarmee kwam een einde aan een wedstrijd met bijna net zo veel doelpunten als strafminuten, elf om veertien, die uiteindelijk door Geleen met 6-5 werd gewonnen. Herentals krijgt het punt vanwege het halen van de overtime. Het was een wedstrijd van de back-ups. Bij Herentals stond derde doelman Mike Jansen op doel, terwijl Rowan Delil zijn derde start op rij kreeg vanwege de blessure bij Sami Heinonen. De Fin zat wel weer op de bank tijdens de wedstrijd.

De Belgische ploeg pakte na ruim vijf minuten spelen de voorsprong via Vincent Morgan, terwijl Tyler Melancon er anderhalve minuut voor het eerste rustsignaal voor zorgde dat de gasten uit Vlaanderen de eerste pauze met een voorsprong ingingen. Tussendoor had Lars van Sloun de gelijkmaker binnengeschoten.

Erik Tummers zorgde er op de powerplay voor dat beide ploegen al vroeg in de tweede doorgang weer op gelijke hoogte kwamen, alvorens Melancon zijn ploeg met zijn tweede treffer voor het laatst in de wedstrijd op voorsprong bracht. Van Sloun met zijn tweede en Lars Engwegen scoorden binnen 35 seconden van elkaar om Eaters voor het eerst het voordeel te geven.

In de slotperiode kwam Herentals tot twee keer toe nog een keer langszij. Eerst via Ben Vercammen, en vervolgens in de slotminuut via Mitch Morgan, nadat Hafner zijn ploeg zes minuten voor tijd de mogelijkheid had geboden op de volle buit. Op de treffer van Hafner in de extra speeltijd was echter geen antwoord meer mogelijk.

Herentals krijgt wel al snel weer de kans op revanche. Vrijdagavond staan beide teams wederom tegenover elkaar. Dan op de baan in Herentals.