Eaters vs hys 111211

11 december 201123:33

Eaters pakt de koppositie

Geleen Eaters heeft de koppositie te pakken in de North Sea Cup met een 5-3 zege in eigen huis tegen Den Haag. Heerenveen pakte met drie snelle goals in de tweede periode de winst in en tegen Turnhout.

Geleen Eaters - Hijs den Haag

Geleen boekte in eigen huis een belangrijke overwinning op Den Haag. Ian McDonald bewees zijn belang voor de ploeg van Chris Eimers met twee doelpunten in de 5-3 zege.

Daarmee pakt Eaters de koppositie in de North Sea Cup. Den Haag staat op de tweede plaats, maar lijkt zich in een moeizame periode te bevinden. In de tweede wedstrijd van de halve finaleserie tegen Eindhoven werd verloren, vrijdag werd slechts met het kleinst mogelijke verschil gewonnen van Herentals, terwijl er nu dus een nederlaag tegen Geleen aan dit rijtje kan worden toegevoegd.

De wedstrijd kende een spannend scoreverkoop, waarbij Den Haag tot twee keer toe terugkwam uit achterstand, maar op de treffer van Lars van Sloun na 33 minuten spelen had de formatie van Alexander Selivanov geen antwoord. Het was alweer de derde game-winning goal dit seizoen voor de 21-jarige international. Een treffer zes minuten voor tijd van Ian McDonald stelde de winst definitief veilig.

In de eerste periode kwam de Limburgse eredivisionist via goals van Michael Looby en Akim Ramoul binnen tien minuten op voorsprong. Goals van Tony Demelinne en Brian Mullally in een halve minuut voor het rustsignaal herstelden het evenwicht echter. Via McDonald greep Geleen na 27 minuten opnieuw het initiatief, maar op nieuw was het Mullally die de voorsprong ongedaan maakte. Drie minuten later viel de goal van Van Sloun.

Den Haag heeft slechts 48 uur om zich te herstellen. Komende dinsdag staat de derde halve finalewedstrijd tegen Eindhoven op het programma in de eigen Uithof. Een dag later mag Geleen in eigen stadion aantreden voor de beslissende wedstrijd tegen Tilburg Trappers.

Turnhout White Caps - Friesland Flyers Heerenveen

Heerenveen had aan een uitbarsting in de tweede periode genoeg om Turnhout White Caps van zich af te schudden. Don Geerts scoorde twee keer voor de gastheren, maar Sander Dijkstra en Bert van den Braak namen twee treffers van de Flyers voor zijn rekening in de 2-7 overwinning.

Flyers breidde in minder dan drie minuten in de tweede periode de voorsprong uit van 1-2 naar 1-5 en schoof daarmee het nog altijd met een krappe selectie kampende Turnhout aan de kant. Sander Dijkstra, Jamie Visser en Michael Nason waren de doelpuntenmakers, nadat in de eerste periode Bert van den Braak en Dennis Schreur al hadden gescoord voor Heerenveen. Don Geerts zorgde op aangeven van de onvermoeibare Tommy Lange voor de White Caps-goal.

Diezelfde combinatie, met hulp van Mark Ziarny was tien minuten voor tijd, goed voor de 2-5, maar goals van Sander Dijkstra en Bert van den Braak in de slotfase gaven de uitslag een forser aanzien. Flyers heeft nu rust tot 16 december als de ploeg van Justin Bekkering in eigen huis Herentals ontvangt. Turnhout mag op dnsdag alweer aan de slag. Dan wacht de eerste halve finalewedstrijd van de serie tegen Antwerp Deurne in de Belgische beker.