Eaters mens jeffrey smile home 250916

16 oktober 201601:17

Eaters plaatst zich voor halve finale

Eaters Geleen plaatste zich dankzij een 1-4 overwinning in Den Bosch voor een plek bij de laatste vier in de bekercompetitie. Verder won Amsterdam nipt met 3-4 in Groningen en in de BeNe-league won Eindhoven ruim met 6-1 van Tilburg

Den Bosch - Eaters

In de Brabantse hoofdstad ging het de eerste periode nog gelijk op. De Fin Jonas Huovinen opende de score voor Geleen en Mark Schra bracht Den Bosch met een powerplaygoal op gelijke hoogte. Jeffrey Mens zorgde in de tweede periode met twee doelpunten voor de 'Vorentscheidung'. Het slotakkoord was in de 46e minuut voor Kay Gielen die de 1-4 eindstand op het bord zette. Daarmee heeft Geleen nu elf punten uit vier wedstrijden en kan alleen Nijmegen de ploeg nog achterhalen.

Groningen - Amsterdam

GIJS Groningen was dichtbij een eerste succes na de terugkeer op het hoogste niveau. De ploeg van Arjan Peters kwam op voorsprong dankzij een goal van Danny Kerstholt. Na de eerste pauze scoorde Tobias Kathan tweemaal voor de bezoekers uit Amsterdam. Gill Göbel bracht beide ploegen weer in evenwicht. Aan het begin van de slotperiode was er via Donny van Musscher opnieuw een Amsterdamse voorsprong. Binnen een halve minuut was het echter weer 3-3 via Zahir Hup. Uiteindelijk was een doelpunt van Josh Prudden de beslissing in de wedstrijd. Daarmee blijft Amsterdam in de strijd om de halve finale met zeven punten uit vier wedstrijden.

Eindhoven - Tilburg

In de BeNe-league vond The Battle of Brabant plaats tussen Eindhoven en Tilburg. Na een doelpuntloze eerste periode zagen de 500 toeschouwers Eindhoven toeslaan in de tweede periode. Koen Bakker, Lucca Kluijtmans en Roderick van den Hout zorgden voor de ruime 3-0 voorsprong. Tilburg kwam in de derde periode nog tot 3-1 via Jeroen van den Broek maar dat was het voor de bezoekers. Goals van Perry Muller von Czernicki, Marek Pitka en Mike Verschuren leidden tot de 6-1 eindstand.