Kemphanen vs eaters 241112

25 november 201200:17

Eaters steviger op vierde plaats

De strijd om de vierde plaats op de ranglijst is voorlopig in het voordeel van Geleen Eaters beslist. De Limburgers wonnen zaterdag in Eindhoven met 2-4 en nestelden zich daarmee comfortabeler op de laatste play-off-plek.

Het was eerder spannend dan goed in de met 440 toeschouwers gevulde ijshal van Eindhoven. Een groep van zo’n vijftig supporters van Krefeld zorgde voor de sfeer in een wedstrijd die pas een halve minuut voor het einde definitief werd beslist door een treffer in het lege doel van David Burgess.

Vooraf was het verschil tussen Geleen en Eindhoven op de ranglijst slechts Ă©Ă©n punt in het voordeel van de Limburgers, die nog wel een wedstrijd minder gespeeld hadden. Het was dus een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, die allebei de afgelopen dagen een pak slaag hadden gehad van Den Haag.

Geholpen door vier powerplays had Eaters in de eerste periode duidelijk het betere van het spel, zonder dit om te zetten in doelpunten. De enige treffer van de periode viel in een rommelige situatie voor het doel van Deniz Mollen, waarbij Jeffrey van Iersel uiteindelijk de trekker overhaalde.

Eindhoven trok in de tweede periode meer van het spel naar zich toe. Na vier minuten spelen kwam de ploeg van speler/coach Josh Mizerek, spelend als aanvaller, langszij. Nieuwkomer Jan Bohac ging door op de rechterflank, legde de puck op tijd terug en de jonge Danny Stempher schoot de puck hoog in de hoek achter Sami Heinonen.

Acht minuten later was het Luca Heutmekers, spelend met een masker vanwege zijn kaak, die goed doorzette richting het doel en met een laag schot de verder goed keepende Mollen wist te kloppen. Die voorsprong wist Eaters niet naar de pauze te brengen. Na een straf tegen Erik Tummers plaatste Gregg Collins een one timer in de bovenhoek voor de gelijkmaker.

Eaters dacht later in de periode nog gescoord te hebben, maar na het uitgebreid bestuderen van de videobeelden besloot scheidsrechter Sterkens om die treffer definitief af te keuren. Vroeg in de derde periode pakte Geleen echter tijdens weer een powerplay alsnog de voorsprong. Het schot vanaf de blauwe lijn spatte van de lat terug het ijs op en Lars van Sloun was er uiteindelijk als de kippen bij om de puck binnen te schieten.

Kemphanen joeg nog wel op de gelijkmaker, maar zonder succes. Met de goalie terug op de bank was het David Burgess die het eindoordeel velde. Daarmee herstelt Geleen zich enigszins van de dikke nederlaag in Den Haag eerder deze week. Zondag komt Tilburg op bezoek in Glanerbrook. Eindhoven mag na twee nederlagen dit weekend even uitpuffen. Komende vrijdag wacht de formatie uit de Lichtstad een bezoek aan Tilburg.