Liimatainen speelde vorig jaar op lager niveau in het Verenigd Koninkrijk voor de Oxford City Stars. Hij combineerde het spelen daar met een studie aan de universiteit van Oxford, waar hij twee bachelors behaalde. Hij zet zijn studie nu voort in Maastricht waar hij gaat proberen zijn master in de wacht te slepen.

In eigen land speelde hij in de jeugd bij topclubs Ilves en Tappara. Voor die laatste club speelde hij in 2011-12 zelfs 36 wedstrijden op het hoogste niveau in Finland. Na een seizoen in de tweede liga verhuisde hij naar het buitenland, waar hij onder meer uitkwam voor Cardiff Devils en Dundee Stars op het hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk.

De jonge Fin gaf de afgelopen jaren de voorkeur aan zijn studie en speelde naast het seizoen in Oxford ook in eigen land nog een jaar op lager niveau. 'Ik ben verheugd om een speler van Joonas 'kaliber te krijgen. Als je naar zijn cv kijkt, is het duidelijk dat hij op een hoger niveau zou moeten spelen. Volgens scouting rapporten moet hij naast een uitstekende schaatstechniek een goede puck en stickhandeling hebben en over een enorme strakke pass bezitten. Kortom we verwachten veel van Joonas en hopen hem snel in te passen in het team', zegt teammanager Peter Knops van Eaters in een toelichting op de transfer.

De nieuwe Eater treft bij Geleen zijn landgenoot Joonas Huovinen, die tevens in de regio studeert.