Eaters vs kemphanen 050312

6 januari 201310:51

Eaters vergroot gat met Eindhoven

Eaters Geleen heeft de eerste thuiswedstrijd van 2013 gewonnen. De ploeg van Andy Tenbult won met 7-4 van Eindhoven Kemphanen. Lars van Sloun had twee goals voor Eaters.

Bijna een maand geleden stonden beide ploegen in Glanerbrook ook tegenover elkaar. Destijds wist Kemphanen te stunten door met 1-2 te winnen van Geleen in de beslissende wedstrijd van de halve finale in de bekercompetitie. Ditmaal liet Geleen het niet zo ver komen, maar een veerkrachtig Eindhoven maakte het Geleen wel weer moeilijk.

Bij Geleen ontbrak nog steeds Sami Heinonen waardoor Rowan Delil weer de start in het Geleense doel kreeg. De thuisploeg begon erg sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut opende Glenn Bakx de score met een schot vanaf de blauwe lijn. Daarna liep Geleen simpel uit naar een 3-0 voorsprong via doelpunten van David Burgess en Mitch Bruijsten. De lijn met Burgess, Bruijsten en van Sloun bleek zaterdagavond bijzonder goed op dreef.

Toch gaf Eindhoven niet op en kwam de ploeg laat in de eerste periode, met twee doelpunten terug in de wedstrijd. Bob Teunissen en Tom Marx zorgden voor de doelpunten. Eindhoven voltooide de comeback in de tweede periode door de 3-3 te scoren.

De beslissing viel in de derde periode. Mike Looby bracht Geleen na vijf minuten opnieuw aan de leiding. Nog geen minuut later kwam Eindhoven weer terug. Ditmaal maakte Jan Bohac gelijk uit een rebound: 4-4. In de laatste tien minuten nam Geleen definitief afstand. Eerst soleerde Akim Ramoul naar de game-winning goal en het slotakkoord was voor Lars van Sloun. De 22-jarige aanvaller scoorde tweemaal en bepaalde daarmee de eindstand op 7-4

In de strijd om de vierde en laatste plek voor de play-offs, vergrootte Geleen met deze winst het gat met Eindhoven naar 14 punten. Eindhoven neemt het op zondag thuis op tegen Hijs Den Haag. Geleen speelt zondagmiddag uit in Tilburg.