9 spelers voor Eaters

20 juni 201820:15

Door Joep Meijsen

Eaters verlengt met negen spelers

Microz Eaters Limburg heeft de namen van negen spelers bekendgemaakt die komend seizoen opnieuw uitkomen voor de ploeg, waaronder goalies Rowan Delil en Michael Sterkens, alsmede aanvallers Tom Marx, Luca Heutmekers en Joey Geurts.

Dat heeft de club bekendgemaakt. Ook Levi Smeets, Thom Smits, Renzo Meulenbeek en Mitch Koumans hebben hun overeenkomsten met Eaters verlengd. Eerder was al bekend dat Yan Turcotte de overstap maakt vanuit Heerenveen, dat sterkhouder Vadim Gyesbreghs ook komend seizoen het shirt van Eaters draagt en dat Sebastian Kragt vanuit Eindhoven overkomt naar Geleen. Daarmee krijgt de selectie van de regerende winnaar van de Ron Bertelingschaal dus steeds meer vorm.

Tom Marx was met vijftien goals en 18 assists in 27 wedstrijden de nummer drie op de topscorerslijst bij Eaters. Geurts droeg zes goals en vijf assists bij in 26 wedstrijden, terwijl Luca Heutmekers op zeven punten kwam voor het seizoen. Mitch Koumans had twee goals en drie assists, Levi Smeets vijf assists en Renzo Meulenbeek een goal en een assist. Thom Smeets speelde elf wedstrijden en pikte daarin één assist mee.

Het goalie-duo van vorig jaar met Rowan Delil en Michael Sterkens blijft dus behouden voor Geleen. Eaters eindigde op de zesde plaats van de ranglijst in de Beneliga en plaatste zich daarmee wel voor de play-offs, maar niet voor de Final Four om het Nederlandse kampioenschap. In de kwartfinales van de play-offs was Luik te sterk voor de ploeg van hoofdcoach Andy Tenbult.

Delen