Flyers vs eaters 021112

2 november 201222:59

Eaters verliest aansluiting met top

Friesland Flyers versloeg in eigen huis regerend landskampioen Eaters Geleen met maar liefst 5-0. Door de nederlaag bedraag het verschil tussen Eaters en nummer drie Den Haag al negen punten.

Eaters begon nochtans redelijk aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase een paar kleine kansen. Na twee minuten spelen kregen de Limburgers ook de eerste powerplay van de avond. Geleen wist tijdens de powerplay echter weinig kansen af te dwingen. In de zevende minuut liet de thuisploeg wel het goede voorbeeld zien en nam daarna het heft in handen.

Flyers had maar vijf seconden powerplay nodig alvorens Trevor Hunt raak schoot vanaf de blauwe lijn. Hunt opende in Thialf niet alleen de score. Hij zorgde ook voor een opmerkelijke prestatie door in zijn eentje alle 22 strafminuten te verzamelen. Geleen was daarna nog een keer dichtbij de gelijkmaker maar kwam niet verder dan een schot op de paal.

Brent Janssen verdubbelde na een kwartier spelen de voorsprong voor Flyers door de puck nog net langs Sami Heinonen te tikken. Eaters leek van slag want anderhalve minuut later maakte Michael Nason er 3-0 van. Nason reageerde attent nadat Heinonen een rebound moest weggeven.

Na de pauze kon Geleen de wedstrijd niet omdraaien. De Friezen bleven de sterkere ploeg en dat leverde al na drie minuten de vierde treffer op. Wederom was het Brent Janssen die wist te scoren voor Friesland Flyers: 4-0. Flyers kreeg in de tweede periode genoeg kansen om de voorsprong verder te vergroten maar slaagde er niet in om Heinonen nogmaals te passeren.

Dankzij de ruime voorsprong was er weinig spanning meer over in de laatste periode. Trevor Hunt en Mitch Bruijsten trakteerden het publiek nog op een knokpartij. Beide kemphanen mochten het ijs af met vier minuten voor roughing plus nog een misconduct van 10 minuten.

Het slotakkoord kwam zeven minuten voor het einde van het trio Dijkstra, Demelinne en Pollastrone. Laatstgenoemde mocht een uitstekende aanval afronden en zorgde daarmee voor de eindstand van 5-0. Voor goalie Martijn Oosterwijk betekende het zijn tweede shutout van het seizoen.

Flyers blijft door de zege in het spoor van koploper Tilburg Trappers. De Friezen staan slechts Ă©Ă©n punt achter op Tilburg. Den Haag volgt op drie punten van Flyers maar de ploeg uit de Hofstad heeft een wedstrijd minder gespeeld. Zondagavond volgt voor Friesland Flyers een heuse topper. De ploeg van Chris Eimers gaat dan op bezoek in Tilburg. Geleen vervolgt de competitie ook op zondagavond. Eaters krijgt dan het Belgische Herentals op bezoek.