Eaters ramoul stare 1112

19 oktober 201422:48

Eaters verslaat ook Kemphanen

Limburg Eaters beleefde een topweekend in de vaderlandse bekercompetitie. Na de verrassende winst op Herentals, won de ploeg van coach Wil Zwarthoed in eigen huis met 5-3 van Eindhoven Kemphanen.

Kemphanen trad wederom aan zonder imports, zij wachten nog steeds op de benodigde papieren. Toch gaf Eindhoven ook zonder de buitenlandse versterkingen behoorlijk partij aan Eaters. De Limburgse formatie kwam tot tweemaal toe op voorsprong via goals van Lars van Sloun en Pippo Limnell. Julian van Lijden bracht Eindhoven twee keer weer op gelijke hoogte.

In het tweede gedeelte van de tweede periode nam Eaters afstand van Eindhoven. Mario Mjelleli en Akim Ramoul zorgden voor een 4-2 stand na veertig minuten. Eindhoven zag in die fase ook captain Nick de Jong voortijdig afhaken. De Jong kreeg een match penalty van scheidsrechter de Brabander na een checking to the head waarvan Tom Marx het slachtoffer werd.

Via een doelpunt van Ritchie van Hulten in de 45e minuut zorgde Eindhoven voor een spannende slotfase. Tot de gelijkmaker kwam het echter niet. Adam Hartley zorgde anderhalve minuut voor tijd voor de verlossende 5-3.

Door de zege komt Limburg Eaters op vier punten en dus op gelijke hoogte met Herentals en Flyers. Eindhoven staat nog puntloos op de laatste plek.