Eaters vs Kemphanen 161114

20 november 201413:29

Door Joep Meijsen

Eaters vraagt publiek om geld

Geleen Eaters vraagt ijshockeyliefhebbers met een donatie bij te dragen aan de redding van de club. Als de redding niet lukt, krijgen gevers hun geld terug of kunnen ze het bedrag doneren aan de stichting KiKa.

Dat meldt de club op zijn site. Het team noemt het een crowdfundingsactie, maar biedt gevers geen tegenprestatie voor hun geld behalve het feit dat wordt bijgedragen aan de redding van het team. Hoewel Eaters komend weekeinde zeker nog in actie komt, moet voor het einde van de week een bedrag van 85.000 euro binnen zijn. Gehoopt wordt dat een deel daarvan via giften gedekt wordt.

Het geld wordt ingezameld door de Stichting Professioneel IJshockey Limburg, die losstaat van de club die in de Eredivisie uitkomt. Daardoor zijn giften gegarandeerd indien de club het toch niet redt. Gevers kunen geld overmaken naar IBAN NL57 ABNA 062 276 3202 t.n.v. Stichting Professioneel IJshockey Limburg onder vermelding van Eaters (als men het geld terug wil) of Eaters KiKa (als het geld naar de strijd tegen kinderkanker mag).