Eaters mens close 1011

18 oktober 201423:56

Eaters wint goalfestijn in Herentals

Geleen sloeg een comeback in Herentals af om een doelpuntrijk duel met 6-8 te winnen op zaterdagavond. Heerenveen was in eigen huis iets te sterk voor Eindhoven, terwijl Tilburg ook de tweede wedstrijd in het toernooi om de Continental Cup verloor, deze keer van gastheer Bremerhaven.

Herentals – Geleen
Geleen boekte in Herentals de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. De Limburg Eaters stonden zes tegengoals toe, maar stelden naar liefst acht eigen goals tegenover in een bizar ijshockeyspektakel.

Eaters liep in de opeingsfase al snel uit naar een 0-3 voorsprong via twee goals van Adam Hartley en een treffer van Akim Ramoul. Voor het einde van de periode was het echter alweer gelijjk. Oud-Eater Bryan Kolodziejczyk scoorde twee keer en Tyler Melancon nam een treffer voor zijn rekening.

Halverwege de wedstrijd greep Geleen via een treffer van Glenn Bakx weer het initiatief, waarna Eaters profiteerde een gebrek aan discipline bij de gastheren. Eerst scoorde Adam Hartley zijn derde van de wedstrijd op de powerplay, waarna Ilan Cumberbirch en de in de opstelling teruggekeerde Erik Tummers met twee man meer op het ijs succesvol waren. Na veertig minuten was het al 3-7.

Nick Prockow ziet er na twee speeldagen al uit als een bijzondere aanwinst voor Herentals. De forward nam de wedstrijd in de slotperiode in zijn greep met drie goals in iets meer dan tien minuten, Herentals kwam voor 575 toeschouwers weer helemaal terug in de wedstrijd en had nog 3,5 minuut om een gelijkmaker te produceren.

In de slotminuut haalde coach Paul Vincent zijn doelman van het ijs. Zoals zo vaak levert dat juist een treffer aan de andere kant op, Jeffrey Mens gooide de ontmoeting met nog twaalf seconden te spelen in het slot.

Heerenveen – Eindhoven
Flyers won het thuisduel tegen Eindhoven Kemphanen voor achthonderd toeschouwers met 4-1. Bij de Friezen noHet was de jonge Niels van der Vossen die Flyers al vroeg op voorsprong bracht. Na iets meer dan een minuut spelen scoorde hij zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Na een kwartiertje spelen profiteerde Kemphanen echter van straffen tegen Marcel Kars en Brandon Greenside. Met twee man meer op het ijs verzorgde Nick Verschuren de gelijkmaker.

In de tweede periode was het Travis Bobbee die gebruik maakte van een situatie met een man meer en Beeren wist te kloppen. In de slotperiode liep Flyers hierna uit naar een ruimere voorsprong via Joey Oosterveld en Levi Houkes. Josh Prudden had drie assists in de wedstrijd.

Fischtown Pinguins – Tilburg Trappers
Tilburg Trappers kreeg op zaterdagavond een inzicht in het niveau van de DEL 2, waar het clubbestuur de komende jaren naartoe wil werken. Trappers speelde een betere wedstrijd dan op vrijdag tegen Belfast en liet af en toe zien goed te kunnen meespelen met de kampioen van de DEL 2 van vorig jaar. De schotverhouding, 28 voor Bremerhaven en 20 voor Tilburg bleef ook goed onder controle.

Tilburg kwam zelfs een paar keer dichtbij het passeren van doelman Brett Jaeger, maar de geboren Canadees hield uiteindelijk zijn net schoon voor een shutout. Dat hield Ian Meierdres aan de andere kant ook lange tijd vol. Na een doelpuntloze eerste periode had Tilburg zelf een powerplay dankzij een straf tegen de Poolse Duitser Pawel Dronia de score opende.

Dronia is een bekend gezicht voor de Nederlandse internationals van Tilburg als voormalig Pools international. De 25-jarige verdediger vroeg echter twee jaar geleden zijn Duitse paspoort aan en speelde vorig jaar nog in de DEL voor Schwenningen. Dit jaar is hij een niveau lager actief voor Pinguins.

Met hem op de strafbank was het de voormalige Tsjechische jeugdinternational Jaroslav Hafenrichter, tegenwoordig ook in het bezit van een Duits paspoort, die de score opende namens de gastheren. Vier minuten later verdubbelde Brendan Cook op een powerplay de score, terwijl het via Jan Kopecky vlak voor het einde van de periode zelfs 3-0 werd. In de slotperiode scoorde Cook zijn tweede van de wedstrijd.

Daarmee eindigde de confrontatie tussen de kampioenen van Nederland en de DEL 2 in een eervolle 4-0 nederlaag voor het team uit de Lage Landen. Belfast, dat vanmiddag won van Sofia, en Bremerhaven spelen morgen op de eerste plaats in de poule. Tilburg en Sofia gaan onderling in de middaguren uitmaken wie beslag legt op de derde plaats van de ranglijst.