ED Panters vs Tijgers 181014

20 oktober 201419:30

ED: Bartos leidt Gijs langs Trappers

Groningen, Heerenveen, Den Haag en Zoetermeer zijn de nog ongeslagen ploegen in de Eerste Divisie na de tweede speeldag. Onder meer dankzij drie goals van David Bartos was Groningen met 7-2 te sterk voor het tweede team van Trappers.

Den Haag – Nijmegen 6-4
Ongeveer vijfhonderd toeschouwers zagen Den Haag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen winnen van Nijmegen. Net als een week in Amsterdam werkte de Haagse ploeg in de slotfase een achterstand weg en ging er met de winst vandoor, al was daar deze keer geen overtime voor nodig. Den Haag kwam via een goal van Bas Britstra al vroeg op voorsprong, maar de vanuit NIJA naar Nijmegen teruggekeerde Jesse Hendriks zorgde op de powerplay voor de gelijkmaker.
Devils greep daarna het initiatief in de wedstrijd. Dave Stappershoef, Rene Vugts en Jay Plamont kwamen allemaal tot scoren namens Nijmegen, waar Den Haag alleen een treffer van de inmiddels 31-jarige oud-international Andri Salomonson tegenover stelde. Via Marco Bommezijn kwam Den Haag al iets terug tot 3-4. Het was Luke Zwartbol die de ploegen acht minuten voor tijd weer in evenwicht bracht. Salomonson gaf het voordeel daarna aan Den Haag met nog vijf minuten op de klok en Stace van Bentem zorgde in het lege net voor de slagroom op de taart voor de Haagse ploeg.

Zoetermeer – Amsterdam 3-2
Zoetermeer Panters trok liefst 750 toeschouwers naar de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen en handhaafde tegen Amsterdam de ongeslagen status. De ploeg van coach Marc van den Elskamp maakte handig gebruik van de kansen op de powerplay. Eerst was het Pascal van de Velde die een straf tegen oud-Hijs-verdediger Olivier Leenders converteerde. Vervolgens maakte Marino Bakker er in de loop van de tweede periode met een man meer 2-0 van voor de thuisploeg. Een dubbelslag door Calvin Pohlman, vorig jaar nog in de Eredivisie bij Heerenveen, bracht de wedstrijd echter in de loop van de tweede periode weer in evenwicht. Straffen tegen Sam van Duin en Julian Berteling boden tien minuten voor tijd international Joy Turpijn de kans de wedstrijd definitief in het voordeel van Zoetermeer te beslissen.

Dordrecht – Den Bosch 1-2 (OT)
Dordrecht mocht voor 270 toeschouwers in eigen huis lange tijd hopen op de eerste zege na de terugkeer in de Eerste Divisie. Valentijn Scheffe had zijn ploeg met een shorthanded goal na tien minuten spelen op voorsprong gebracht. Dordrecht hield die voorsprong lange tijd in stand, maar met nog minder dan twee minuten te spelen was het de vanuit Nijmegen overgekomen Brian de Winter die Den Bosch op gelijke hoogte bracht. In de noodzakelijke extra tijd was het Jerry Kinneging die het team van Leo van den Thillart de winst bezorgde.

Groningen – Tilburg 7-2
Groningen boekte zaterdag in eigen huis een ruime overwinning op het tweede team van Tilburg Trappers. De vanuit Finland naar Nederland teruggekeerde Tsjech David Bartos leverde met drie goals en een assist een belangrijke bijdrage aan de overwinning. Kevin Kuiper nam twee treffers voor zijn rekening, terwijl ook Klaver Jan Middelweerd en Danny Kerstholt tot scoren kwamen. De tegentreffers kwamen van de sticks van Elia Urlings en Sander Horvers. Een assist op die laatste goal kwam op naam van Mitchell Riedijk, die vorig jaar nog met Dordrecht in de Eredivisie speelde.

Eindhoven – Heerenveen 3-6
Het tweede team van Heerenveen was te sterk voor het combinatieteam van Kemphanen en NIJA, dat na twee wedstrijden nog op het eerste punt wacht. Aldo van Aalderen opende de score in de eerste periode en voegde daar halverwege de wedstrijd nog een tweede goal aan toe. Jari Hiemstra maakte er iets meer dan een minuut later zelfs 0-3 van, alvorens Eindhoven via Damian Kluijtmans iets terugdeed.
Op het moment dat Angelo van Hulten vroeg in de slotperiode voor de aansluitingstreffer zorgde, kreeg Eindhoven hoop. 49 seconden later had Kenny Welles de puck echter al achter doelman Jorrit Vos liggen en weer 58 seconden later was het Geert Bruinsma die de voorsprong uitbreidde naar 2-5. Jeroen Beeksma en Angelo van Hulten met zijn tweede treffer van de avond wisselden in de slotfase nog doelpunten uit.