Div ED logos 201415

16 maart 201508:49

ED: Devils op voorsprong in finale

Nijmegen Devils heeft zondagmiddag in een bijna uitverkocht Triavium na penaltyshots de eerste finalewedstrijd tegen Den Haag gewonnen. Vrijdag wordt de strijd om het kampioenschap in Den Haag beslist.

Het was een aantrekkelijke, snelle wedstrijd met veel spanning voor veel publiek in Nijmegen. Devils werkte daarin in eerste instantie twee keer een achterstand weg, alvorens het de beurt was aan Den Haag om de wedstrijd terug in evenwicht te brengen. Uiteindelijk waren reguliere speeltijd en overtime onvoldoende om tot een beslissing te komen in de wedstrijd en moesten penaltyshots de beslissing brengen.

En zelfs die penaltyserie was na drie shots nog niet afgelopen, nadat Jake Hendriks en Andri Salomonson als enige raak hadden geschoten. Uiteindelijk wist Mike Vedder Clint Soer te passeren, terwijl Tomislav Hrelja de inzet van Manitas Demelinne wist te keren om Nijmegen richting het tweede duel een minimaal voordeel te geven.

Vroeg in de wedstrijd zorgde Jasper Kick voor het eerste doelpunt. Ruim een minuut later sloeg Devils echter al terug via Jesse Hendriks. Diezelfde Kick maakte er in de dertiende minuut 1-2 van, maar ook nu liet het antwoord niet lang op zich wachten, de gelijkmaker via Dylan Kost na een mooie solo-actie. Diezelfde Kost bracht Devils na 25 minuten spelen voor het eerst op voorsprong, maar deze keer was Stace van Bentem ter plekke om de ontmoeting in evenwicht te brengen. Een stand die het restant van de wedstrijd en de overtime stand hield.

De beslissende wedstrijd wordt vrijdagavond om 20.15 uur gespeeld in De Uithof.